Η ανευθυνότητα των λίγων = η τιμωρία των πολλών

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 13:03

Η ανευθυνότητα των λίγων = η τιμωρία των πολλών

Μέσα σε λίγες μέρες έγινε αυτό που κανείς μας δεν επιθυμούσε. Από κάποια μεμονωμένα κρούσματα, διάσπαρτα ανά περιοχές, καταλήξαμε ένας κόκκινος νομός. Φυσικά δεν πρόκειται για κάτι το τυχαίο ή για μια κατάσταση που απλά ξέφυγε από τον έλεγχο.

Καθώς φαίνεται εκ των υστέρων, οι προληπτικοί έλεγχοι και τα πρόστιμα κάθε άλλο παρά αποδοτικά αποδείχθηκαν. Η δε έλλειψη ουσιαστικού ελέγχου αποδείχθηκε καταστροφική. Κόσμος να ταξιδεύει από και στη συνέχεια προς το νησί χωρίς κανέναν έλεγχο και χωρίς ουσιώδη αιτία είτε αεροπορικώς είτε δια θαλάσσης, ένα τραγικό γεγονός που προβλημάτιζε τον τόπο εδώ και εβδομάδες.

Την παραπάνω κατάσταση ήρθαν να συμπληρώσουν όλοι εκείνοι που αφού μολύνθηκαν από τον ιό ,με τον οποιοδήποτε τρόπο και ενώ το γνώριζαν κυκλοφορούσαν ξέγνοιαστοι (μόνον ανεγκέφαλοι θα μπορούσαν θα χαρακτηριστούν).Αλλά και όσοι δεν αναγνώρισαν έγκαιρα την σοβαρότητα της κατάστασης.

Δεν θα ήταν δίκαιο όμως να κατηγορήσουμε την πολιτεία για την επιβολή των αυστηρότερων μέτρων, μιας και όλα δείχνουν να είναι αναγκαία για την αποφυγή πρωτόγνωρων και τραγικών καταστάσεων.

Το νησί δοκιμάζεται από το πρώτο κιόλας κύμα του ιού, με ζηλευτά αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, οι <λίγοι> κατάφεραν να μειώσουν όλη την πρωτύτερη προσπάθεια της κοινωνίας.

Εξ αιτίας αυτών, από σήμερα, η ήδη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η τοπική οικονομία, επιβαρύνεται περαιτέρω. Μαζί της και η ελευθερία του πολίτη στην μετακίνηση.

Ας μην επιτρέψουμε ξανά σε αυτούς τους λίγους να κυριαρχήσουν υπέρ μιας κοινωνίας που απέδειξε ότι μπορεί να λειτουργεί ομαλά ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες.

Περαστικά σε όλους τους συμπολίτες μας.

Χάρης Κοκκόσης