Παύλος Παπαδάτος στη Real News:«Με αλεσμένα κόκκαλα κεφτέδες δεν κάνεις»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012 15:51

Παύλος Παπαδάτος στη Real News:«Με αλεσμένα κόκκαλα κεφτέδες δεν κάνεις»

Αρθρο του Παύλου Παπαδάτου στη Real News Ο Τσώρτσιλ κέρδισε τον πόλεμο αλλά αμέσως μετά έχασε τις εκλογές. Αν αυτό το γνώριζε η κυβέρνηση, ίσως θα προσπαθούσε πρώτα να κερδίσει την αξιοπιστία της στο εσωτερικό και έπειτα στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση μπορεί να κέρδισε μία μικρή δόση αξιοπιστίας στη Γερμανία, αλλά την έχασε στο πολλαπλάσιο στο εσωτερικό. Και κέρδισε λίγη αξιοπιστία στη Γερμανία γιατί απεμπόλησε το δίκαιο αίτημά μας να διεκδικήσουμε την αποπληρωμή του χρέους μας σύμφωνα με την ανάπτυξή μας, δέχθηκε τα 40 δις της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών να προστεθούν στο δημόσιο χρέος και ακολούθησε κατά γράμμα κάποιες παράλογες έως παράνομες απαιτήσεις της τρόικα.

Ο κύριος Στουρνάρας δήλωσε ότι το 2013 η Ελλάδα ή θα αποτύχει ή θα επιτύχει. Δηλαδή, όπως έλεγε και ο μεγάλος αμπελοφιλόσοφος Ναπαλής, «Αν ο φίλος μας δεν πεθάνει ως την Κυριακή, θα' ναι μαζί μας τη Δευτέρα»! Συγχρόνως δε, μας παρουσιάζει ένα φορολογικό σχέδιο που είναι η επιτομή της αδικίας και του παραλογισμού.

Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εχόντων υψηλά εισοδήματα. Έτσι, για παράδειγμα, ένας μεγαλογιατρός με εισόδημα άνω των €60.000 φορολογείται με συντελεστή 33%, ενώ αυτός που έχει σταθερό εισόδημα άνω των €60.000 και δεν μπορεί να το κρύψει, φορολογείται με συντελεστή 42%! Μάλιστα οι έχοντες εισόδημα άνω των €60.000 δεν είναι αναγκαίο να προσκομίζουν αποδείξεις εξόδων, όπως υποχρεούται ο ταλαίπωρος των δέκα χιλιάδων ευρώ, έτσι ώστε ανενόχλητοι να κλέβουν και το ΦΠΑ!

Ο Πρωθυπουργός καλεί στο γραφείο του καμιά δεκαριά επικεφαλής εν Ελλάδι πολυεθνικών εταιριών – τους χιλιάδες άλλους Έλληνες και αλλοδαπούς τους αγνοεί - να τους παροτρύνει να επενδύσουν στη χώρα μας, ακριβώς την ημέρα που η Πορτογαλία ανακοινώνει ότι θα φορολογεί τις νέες επενδύσεις στη χώρα μόλις με 10% και λίγες ημέρες αφ' ότου μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις άρχισαν να μεταφέρουν την έδρα τους στο Καντόνι Zug της Ελβετίας, που έχει μηδενική εφορία στα κεφάλαια και 8.5% εφορία στα κέρδη! Δυστυχώς εμείς κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διώχνουμε επιχειρήσεις και όχι να τις προσελκύουμε.

Όταν το κράτος βάζει φόρους πάνω σε ανύπαρκτες αντικειμενικές αξίες ακινήτων και όταν σου χρωστάει, αλλά δεν δέχεται να τα συμψηφίσει με αυτά που του χρωστάς, τότε αυτό δεν είναι κράτος δικαίου, αλλά εκκολαπτήριο αναξιοπιστίας και φοροδιαφυγής.

Σημείωση

Είναι πλέον εμφανές. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο οικονομικό ή πολιτικό... Είναι κυρίως πρόβλημα που πρέπει να λυθεί από ανθρώπους που έχουν γνώσεις και κοινή λογική. Ο πρωθυπουργός πρέπει να δράσει. Δυστυχώς, με αλεσμένα κόκκαλα κεφτέδες δεν κάνεις.