Κεφαλονίτικο VS Ζακυνθινό σποτ - Μια άλλη άποψη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 10:09

Κεφαλονίτικο VS Ζακυνθινό σποτ - Μια άλλη άποψη

Η άποψη του κ. Ορέστη Καππάτου για το προωθητικό σποτ των δραστηριοτήτων του επιχειρηματία κ. Γιώργου Θεοδώση (11880 & Levante Ferries) με επίκεντρο την Κεφαλονιά.

Εμάς πάντως στο INKEFALONIA.GR μας άρεσε το Κεφαλονίτικο σποτ!


Ξεκίνησε πριν δυο μέρες , η προβολή και του κεφαλονίτικου τουριστικού φιλμ, από την levante ferries. Πολλοί συμπατριώτες μου, το βρήκαν όμορφο, το ανήρτησαν , το κοινοποίησαν κλπ. Είναι όντως όμορφο, αφού προβάλει πανέμορφα κεφαλονίτικα τοπία, πολύ σύντομα και βιαστικά, βεβαίως βεβαίως. Για να δούμε όμως, τα πράγματα, με μια άλλη ματιά.
Θυμίζω ότι ειχαμε δει στις οθόνες και ένα όμορφο βιντεάκι για την Ζάκυνθο.

Ας ξεκινήσουνε με τους χρόνους των βίντεο. 0.55 δευτερόλεπτα το ζακυνθινό , 037' το δικό μας.

Το βίντεο για την Ζάκυνθο βγήκε , όχι ταυτόχρονα με το δικό μας, αλλά μια εβδομάδα νωρίτερα. Τούτο εδωσε (κατά την άποψή μου) την δυνατότητα σε όσους έψαχναν πιθανούς προορισμούς για διακοπές, να ερευνήσουν την Ζάκυνθο , πριν την προβολή του αντίστοιχου κεφαλονίτικου. (Έμεση προώθηση? Καλά έκαναν...). Άρα κάποιος που τώρα βλέπει το κεφαλονίτικο, πολύ πιθανόν να μην μπορεί να πάει Κεφαλονιά , γιατί ήδη έχει κλείσει ...
Πόσες φορές ακούγεται η λέξη "Έτοιμοι" ? Στο Ζακυνθινό έξη φορές. Στο Κεφαλονίτικο μία και αυτό από ένα παιδάκι. Άρα τι μένει στο πίσω μέρος του μυαλού? Η Ζάκυνθος είναι "έτοιμη" για παροχή ασφαλών τουριστικών διακοπών , κάτι πολύ αναγκαίο και θεμιτό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Γενικότερα στο Κεφαλονίτικο φιλμ εμφανίζεται κάποιος από τον κλάδο του τουρισμού ή εστίασης? Ένα άτομο θαρρώ. Δείτε και συγκρίνεται αυτήν την λεπτομέρεια στο αντίστοιχο ζακυνθινό.
Υπήρξε η θέληση προβολής της (όμορφης δεν λέω) ιδιοσυγκρασίας των Ζακυνθινών, κυρίως μέσα από ομιλία προσώπων και χειρονομιών.
Υπάρχει ένα πρόσωπο που να μιλεί στο κεφαλονίτικο γλωσσικό ιδίωμα? Όχι.

Εξαιρετική η προσπάθεια των φίλων μου Σπύρου & Μάκη Καραβιώτη , μικρός όμως ο χρόνος εμφάνισής τους.
Τα βίντεο απευθύνονται στην εσωτερική αγορά. Άρα και σε ένα μεγάλο τμήμα θρησκευομένων Ελλήνων που θα θελήσει τον Αύγουστο να μετακινηθεί σε "θρησκευτικούς" προορισμούς. Πώς ξεκινάει το ζακυνθινό? Με καμπαναριό . Σαφής, λοιπόν, αναφορά στον Άγιο Διονύσιο. Στο κεφαλονίτικο? Που ειναι , μια μικρή μνέια , κάτι για τον Άγιο Γεράσιμο?
Ακόμα και η εμφάνιση του καπετάνιου εχει σαφέστατες διαφορές.

Από την χρονική σύγκριση των δυο φιλμς, υπήρχαν διαθέσιμα δευτερόλεπτα να αναδειχθούν και άλλες ομορφιές του νησιού πχ τα μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα. Δεν αναδεικνύεται , εν τέλει, η ιδιαιτερότητα του Κεφαλλήνα.
Και κάτι τελευταίο. Η Ιθάκη δεν είναι προορισμός των πλοίων της Levante? Δεν χρειάζεται προβολή και τουριστική ώθηση? Μήπως θα έπρεπε να υπάρξει και ένα βιντεάκι για αυτό το όμορφο νησί του Ιονίου? (Μια πρόταση διατυπώνω).
Έγινε μια διαφημιστική καμπάνια (και καλώς έγινε) βάζοντας στο κάδρο (δικαιωμά των συντελεστών) πρώτα την Ζάκυνθο. Θα μου γράψουν πολλοί: "υπήρξε άλλη προβολή της Κεφαλονιάς?" . Βεβαίως και όχι. Θα έπρεπε να είχε υπάρξει κάτι από την μερία των αρμόδιων κεφαλονίτικων φορέων.

Σε κάτι λοιπόν "αναγκαστικό" εγώ δεν συννενώ. Ούτε όλα τα ανωτέρω , είναι διατύπωση "αρνητικής κριτικής". Είναι απλώς , με αποδείξεις, η προσωπική έκφραση ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ των όσων βλέπω. Βλέπω δυο βίντεο , τα συγκρίνω και κρίνω ως απλός θεατής, χωρίς να μέμφομαι κανέναν συντελεστή ή δημιουργό των φιλμς. Ούτε σκοπός μου είναι να εμφανίσω διάθεση μικροψυχίας.
Σεβαστή κάθε γνώμη. Δεκτό κάθε σχόλιο , όσο αντίθετο κι αν είναι από τις δικές μου θέσεις.

  • Το σποτ της Κεφαλονιάς

  • Το σποτ της Ζακύνθου :


Ετικέτες: