Παύλος Παπαδάτος στον Αδέσμευτο Τύπο: «Η Ελλάδα χρειάζεται πλήρη ανατροπή του σκηνικό»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 14:56

Παύλος Παπαδάτος στον Αδέσμευτο Τύπο: «Η Ελλάδα χρειάζεται πλήρη ανατροπή του σκηνικό»

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μονάχα δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν και ιδιωτικοί υπάλληλοι. Το 50% λοιπόν των εργαζομένων στον ιδιωτικού τομέα ή δεν έχουν δουλειά ή δουλεύουν και δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους πέντε –έξι μήνες. Αυτό το 50% υποφέρει κατά κύριο λόγο εξ αιτίας του δημόσιου τομέα και φυσικά του μνημονίου. Αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι δεν έχουν ψυχή;.

Διάβασα ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν απ'ευθείας από το Μαξίμου και με προβλη-μάτισε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός μεταξύ των άλλων θα βρει χρόνο να ασχοληθεί με τα κτηματομεσιτικά του κράτους. Το εγχείρημα το θεωρώ πολύ επικίνδυνο, για πολλούς λόγους. Και αν κάτι πάει στραβά που σίγουρα θα πάει, ο πρωθυπουργός θα είναι άμεσα υπεύθυνος. (Καλά, είναι ποτέ δυνατό ο πρωθυπουργός της χώρας να ασχολείται με τον κύριο Φωτόπουλο);

Μία χώρα που τα τελευταία τρία χρόνια έχει υποστεί ύφεση 17% μείωση μισθών 30-40%, ανεργία 24% και συγχρόνως πληθωρισμό 12% σίγουρα την χώρα αυτή την κυβερνούν σχιζοφρενείς.
Κατά βάθος δεν υπάρχει Έλληνας που θέλει να επιστρέψουμε στην δραχμή. Πιστεύω όμως ότι η σύσταση επιτροπής με αντικειμενικό σκοπό την μελέτη των συνεπειών επιστροφής στην δραχμή είναι περισσότερο αναγκαία από κάθε άλλη φορά. (Όσο δεν βλέπω ένα νέο PSI τόσο περισσότερο βλέπω δραχμή).
Αν κάποιοι πιστεύουν ότι, οι αντιδραστικές δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, της δραχμής και απομόνωσης της χώρας τώρα θα καταλαγιάσουν κάνουν λάθος. Δυστυχώς κάποιοι κύριοι Νικολόπουλοι στρώνουν το κόκκινο χαλί για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πραγματικά μου είναι αδύνατο να αντιληφθώ γιατί τα μεγάλα έργα - οδικές αρτηρίες -δεν συνεχίζονται με κεφάλαια που στην ανάγκη μπορεί θα προέλθουν από την έκδοση ειδικού ομολόγου εσωτερικού δανεισμού. Η επανεκκίνησης αυτών των έργων είναι ταυτόσημη με την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας. Το μνημόνιο ναι μεν μας κρατά στην ζωή αλλά αίμα δεν μας δίνει. Η Ελλάδα χρειάζεται πλήρη ανατροπή του σκηνικού.