Μαρία Ταραζή: «Έχει πρόβλημα ο αρχηγός των Σαμαρειτών Κεφαλονιάς με την ομοφυλοφιλία?»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 19:04

Πριν λίγες μέρες ενημερωθήκαμε για το γάμο μεταξύ 2 γυναικών που έγινε στο νησί μας. Την είδηση αυτή την ακολούθησαν πλήθος σχολίων και αναρτήσεων στον ηλεκτρονικό τύπο και στα site κοινωνικής δικτύωσης. Μια ποικιλία απόψεων που κυμαίνονταν από ουδέτερες μέχρι άκρως προσβλητικές για τις δυο νύφες.Απολαύσαμε τις ανασφάλειες, τη στενομυαλιά, την άγνοια, τον φόβο...


Μέχρι ένα σημείο οι αρνητικές αυτές αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες, ειδικά σε μια επαρχιακή πόλη, γιατί όσο και πολιτισμένοι και εάν θέλουμε να λέμε πως είμαστε, παραμένουμε δυστυχώς, στην νοοτροπία, μια «επαρχία».

Αυτό που δεν περίμενα να διαβάσω όμως ήταν ένα σχόλιο του κου Μοσχόπουλου Χαράλαμπου, όπου στην επιστολή του «Κάποια ακούσματα και λίγες σκέψεις..» μιλώντας ουσιαστικά για το φόβο να: «...πως μετά από ένα μικρό νησί του Αιγαίου Πελάγους το οποίο έχει εξελιχθεί σε επίγειο «παράδεισο», σειρά έχει – και μάλιστα όπως ανέφεραν «έχει επιλεγεί» - η Κεφαλονιά.» και «...υπάρχουν κάποια ισχυρά συμφέροντα τα οποία ερευνούν και αναζητούν τόπους στους οποίους θα μπορούν ανενόχλητοι να εμπορεύονται κάθε τι εμπορεύσιμο ή μη...» , μιλάει για μια αποδυναμωμένη τοπική κοινωνία με αποδυναμωμένα και υπό εξαφάνιση ήθη και έθιμα.

Ως παράδειγμα της όλης κατάστασης γράφει μεταξύ άλλων: «Μετά από λίγες ημέρες διαβάζαμε στα τοπικά ΜΜΕ......ήρθε ο τάδε « διάσημος» ήρθε η τάδε «διάσημη» ... μετά από λίγο, θα γίνει γάμος μεταξύ γυναικών και τον οποίο θα διατελέσει κάποιος αντιδήμαρχος........και πόσα άλλα έχουν συμβεί και δημοσιευθεί αυτές τις 20 ημέρες...
Πόσο δύσκολο άραγε θα αποδειχθεί ότι είναι να κρατήσουμε τον τόπο μας αγνό και αμόλυντο; .»

Ως πρώτη ανάγνωση μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει αυτό το κείμενο σαν άλλη μια «φοβική και ρατσιστική» άποψη.

Όταν όμως σκεφτούμε ότι αυτήν την άποψη την εκφράζει το Αρχηγός του Τμήματος Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τότε το όλο θέμα παίρνει άλλη τροπή.
Απ' όσο γνωρίζω, όσοι υπηρετούν τον Ερυθρό Σταυρό πρέπει ο βίος τους και η νοοτροπία τους να βρίσκονται μακριά από ρατσισμούς και να μην τους «ενοχλούν» οι διαφορετικότητες σε θρησκεία, φυλή κλπ. Φαντάζομαι πως το ίδιο ισχύει και για την σεξουαλική διαφορετικότητα!

Αναρωτιέμαι λοιπόν εάν αυτός που εκπροσωπεί τις αρχές και το πνεύμα του Ερυθροσταυρισμού στην Κεφαλονιά έχει όντως πρόβλημα με την ομοφυλοφιλία ή απλά το παράδειγμα που χρησιμοποίησε (γάμος μεταξύ γυναικών) ήταν απλά... «ατυχές».


Θεωρώ ότι ο κος Χαράλαμπος Μοσχόπουλος, ο ταπεινός, ως Αρχηγός του Σώματος Σαμαρειτών Κεφαλονιάς, οφείλει να απαντήσει στην Κεφαλλονίτικη κοινωνία, ξεκάθαρα ποια είναι η άποψή του πάνω σ το θέμα της ομοφυλοφιλίας, έτσι ώστε να μην πλανούνται «παρεξηγήσεις».

Μαρία Ταραζή