Ο Δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος για την αθλητική διοργάνωση «ΦΙΣΚΑΘΛΟΝ»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 07:53

Ο Δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος για την αθλητική διοργάνωση «ΦΙΣΚΑΘΛΟΝ»

Ξεχωριστή ήταν η εμπειρία που έζησαν οι συμμετέχοντες στο 1ο Φίσκαθλον,το οποίο πραγματοποιήθηκε από 3 - 6 Οκτωβρίου στο πανέμορφο Φισκάρδο.

Εκατόν είκοσι αθλούμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό,καθώς και οι οικογένειές τους είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν Αθλητισμό και διακοπές και να γνωρίσουν τις χάρες της Βόρειας Κεφαλονιάς.Πήγαν τη βόλτα τους μέχρι τη γραφικότατη Άσσο και κολύμπησαν στις παραλίες του Φισκάρδου Φώκι, Έμπλυσι,Καμινάκια και Γαβαλάτα.

Κοντά στο Φίσκαθλον βρέθηκαν και αρκετοί Κεφαλονίτες οι οποίοι στήριξαν με τον δικό τους τρόπο την προσπάθεια του υπευθύνου της διοργάνωσης κ.Χάρη Τσιμάρα,ο οποίος,μάλιστα, συμμετείχε και ο ίδιος,με ιδιαίτερη επιτυχία,στα διάφορα σπορ.

ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Ήταν πέντε,συνολικά,τα σπορ τα οποία περιελάμβανε το Φίσκαθλον : Το Πόλο,το Τένις,το Σκουός και το Άκουαθλον(συνδυασμός Κολύμβησης και δρόμου αντοχής)!

Κι από παρουσίες ; Εκλεκτές.Στο Φισκάρδο βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Ολυμπιονίκης του Πόλο Δημήτρης Μπιτσάκος,η πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Σκουός Ελίζα Καρυώτη και ο Πρόεδρος της Ένωσης Φίλων Σκουός Νίκος Συμεωνίδης.

Από πλευράς Κεφαλονιτών διακρίναμε τους γνωστούς για την αγάπη τους στο Τένις Νίκο Μοντεσάντο,Δημήτρη Γιαννόπουλο,Διονύση Κεκάτο και αρκετούς άλλους.

Τον τελικό του Πόλο τίμησε με την παρουσία του και ο Αντιδήμαρχος Ελειού –Πρόννων  κ.Νίκος Παπαδάτος,συνοδευόμενος από τη γοητευτικότατη σύζυγό του,Στάμω.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗΣ

Η πολύ μεγάλη επιτυχία του Αθλητικού αυτού ραντεβού  κάνει τους διοργανωτές να σκέφτονται την καθιέρωσή του σε ετήσια βάση.Κάτι που εκτός των άλλων θα είναι πολύ καλό και για τον Τουρισμό,με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΝΕΡΙΤ ΣΤΟ ΦΙΣΚΑΘΛΟΝ

Η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία,Ίντερνετ,Τηλεόραση ήταν από την πρώτη μέρα στο Φισκάρδο και κάλυψε στιγμή προς στιγμή τους αγώνες.Μάλιστα,τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου προβλήθηκε από τη ΝΕΡΙΤ ΣΠΟΡΤΣ εκτεταμένο ρεπορτάζ με δηλώσεις των πρωταγωνιστών και φυσικά του φιλόξενου οικοδεσπότη κ.Χάρη Τσιμάρα.Εξαιρετική η ποιότητα της εικόνας,φανταστικά τα πλάνα κι αυτό οφείλεται στον εξαιρετικά έμπειρο εικονολήπτη,τον ακούραστο Γιάννη Παπαδάτο.

Πολλά μπράβο και στους υπόλοιπους εκπροσώπους του Κεφαλονίτικου Τύπου,καθώς και στους σκηνοθέτες,εικονολήπτες και ηχολήπτες που βρέθηκαν στο Φισκάρδο,αλλά και όσους εξ αποστάσεως, στήριξαν αυτήν τη σίγουρα πρωτότυπη Αθλητική διοργάνωση.

Όσο για μένα ; Ήταν μεγάλη η χαρά μου που βρέθηκα και πάλι στην αγαπημένη μου Κεφαλονιά και μπόρεσα με τον δικό μου τρόπο να  βοηθήσω,ώστε να γίνει γνωστή-σε όλη τη χώρα-αυτή η τόσο αξιόλογη  προσπάθεια.

Ας ευχηθούμε όλοι να επαναληφθεί και του χρόνου το Φίσκαθλον.

 

 

-Νίκος Γιαννόπουλος

-Αθλητικός Συντάκτης ΝΕΡΙΤ

Αντιπρόεδρος Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών