Ο Παύλος Παπαδάτος στη Real News: «Απελπισμένοι ναι. Ανόητοι όχι»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Μαΐου 2012 08:07

Ο Παύλος Παπαδάτος στη Real News: «Απελπισμένοι ναι. Ανόητοι όχι»

Τελικά οι περιοδεύοντες πολιτικοί θαυματοποιοί έκαναν το θαύμα τους και έπεισαν εκατομμύρια Έλληνες ότι υπάρχουν μέθοδοι για να σωθεί η Ελλάδα χωρίς μνημόνια και χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Απλούστατα έως τώρα δεν υπήρχαν ηγέτες του δικού τους βεληνεκούς. Άκουσα τον κύριο Στρατούλη του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι θα χρησιμοποιήσει για αναπτυξιακούς σκοπούς τα 165 δις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες και πραγματικά με έπιασε πανικός. Μα είναι ποτέ δυνατόν ένας άνθρωπος που θέλει να κυβερνήσει, να αγνοεί το γεγονός ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά στις τράπεζες αλλά αν δεν ενισχυθούν άμεσα με 18 δις, πάνε οι τράπεζες πάνε και οι καταθέσεις; Και τα 18 δις φυσικά θα δοθούν υπό την προϋπόθεση ότι οι δανειστές μας θα βρουν κάποιον καλόπιστο συνομιλητή και όχι τον κύριο Στρατούλη.

Διάβασα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και αισθάνομαι ότι το "λεφτά υπάρχουν" του Γιώργου Παπανδρέου ήταν απλώς ένα αθώο ψεματάκι. Διαβάστε, απολαύστε και πείτε και σε μένα πού θα βρεθούν τα λεφτά για να γίνουν όλα αυτά.

«Μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη των χιλιάδων κενών θέσεων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και της υγείας (Minimum μισθός 1300 ευρώ).

Κρατικοποίηση της Ολυμπιακής, ακύρωση της απελευθέρωσης του ΟΣΕ, ματαίωση της πώλησης των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης και επαναφορά του ομίλου του ΟΤΕ υπό πλήρη δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο. (Ουστ από 'δώ, Κινέζοι και Γερμανοί).

Επαναφορά υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο όλων των Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και κρατικοποίηση των τραπεζών.

Νομιμοποίηση και ένταξη στην κοινωνική ασφάλιση όλων των εργαζόμενων μεταναστών. Κατοχύρωση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, ένταξή τους στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και χορήγηση πολιτικού ασύλου στους πρόσφυγες».

Πραγματικά δεν γνωρίζω πού θα βρει ο κύριος Τσίπρας τα λεφτά, γνωρίζω όμως ότι οι Έλληνες ναι μεν μπορεί να είναι απελπισμένοι, δεν είναι όμως και ανόητοι.

Η οικονομία της Ευρώπης έχει σίγουρα περάσει τον συστημικό κίνδυνο και είναι πλέον σχετικά εύκολο να μας στείλουν πίσω στη δραχμή και πίσω στη μιζέρια μας. Πράγμα που είμαι σίγουρος ότι σε καμία περίπτωση δεν το επιθυμεί ο ελληνικός λαός. Δυστυχώς όμως, οι προθεσμίες τρέχουν και δύσκολα βλέπω να έρχονται οι δόσεις των 130 δις.

Σημείωση

Αργά ή γρήγορα θα βγει το ευρωομόλογο. Ας σταματήσουμε λοιπόν τα νταηλίκια και ας συζητήσουμε μαζί με τους εταίρους μας πως οι στόχοι του μνημονίου θα γίνουν πιο εφικτοί, πιο ρεαλιστικοί, και πάνω από όλα ας αποδείξουν κάποιοι κομματάρχες ότι βάζουν τη χώρα μας πάνω από το κόμμα τους.