Σταύρος Λυκούδης: «H Ελλάς δεν αλώθηκε…ακόμα»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 08:40

Σταύρος Λυκούδης: «H Ελλάς δεν αλώθηκε…ακόμα»

Ελπίδα υπάρχει, ΝΑΙ υπάρχει.Όλοι βιώνουμε στην καθημερινότητα μας τα επώδυνα αποτελέσματα της εφαρμογής των αλλεπάλληλων μνημονίων, αυτών που ήρθαν και αυτών που σχεδιάζουν να φέρουν . Όσο και αν προσπάθησαν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα τους οι τιμητές αυτών, τόσο οι εξελίξεις τους διαψεύδουν. Τα παπαγαλάκια και οι υποταγμένοι πολιτικοί που ακόμη μας κυβερνούν, επιμένουν στην ίδια συνταγή, η οποία αποδεικνύεται πέρα πάσης αμφιβολίας θανατηφόρα.

Αποδεικνύεται η αποτυχία της εφαρμογής των μνημονίων από όποια πλευρά και αν το εξετάσουμε.
• Ύφεση πολλών ετών στην ελληνική οικονομία που είναι βέβαιο ότι συνεχίζεται και τα επόμενα έτη.
• Κλείσιμο επιχειρήσεων μικρών ή μεγαλύτερων και μαρασμός του εμπορίου.
• Έκρηξη της ανεργίας και φτωχοποίηση των Ελλήνων.
• Νέο κύμα μεταναστών προς το εξωτερικό.
• Επιδρομή στα κεκτημένα των πολιτών με τελικό στόχο την ακίνητη περιουσία τους.
• Επιτάχυνση του χάους στην καθημερινότητα των πολιτών με διόγκωση της γραφειοκρατίας και την ασυλία επίορκων υπαλλήλων.
• Πλήρης αποδιοργάνωση της παιδείας και της υγείας με επώδυνα αποτελέσματα και την πρόκληση θυμάτων.

Για ποιο λόγο επιμένουν σε μια συνταγή που οδηγεί στην πλήρη αποδιοργάνωση της κοινωνίας μας και τη μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία;
Γιατί στόχος των Κυβερνόντων και των συμφερόντων που εξυπηρετούν (εγχώρια και μη) είναι όλα τα παραπάνω. Η επιμονή τους το αποδεικνύει άλλωστε.
Για ποιο λόγο λοιπόν διαπράττουν αυτό το έγκλημα σε βάρος των πολιτών;
• Γιατί θέλουν να αποσαρθρώσουν τη δομή της κοινωνίας μας που βασίζεται στην οικογένεια και στη θρησκεία ώστε, αυτή να μη σταθεί ποτέ ξανά εμπόδιο στα μελλοντικά τους σχέδια.
• Γιατί θέλουν να βάλουν χέρι στην δημόσια περιουσία και στον ορυκτό μας πλούτο.
• Γιατί θέλουν να βάλουν χέρι στην ιδιωτική περιουσία μας.
• Γιατί θέλουν να κάνουν ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ και να διαμελίσουν τη χώρα.

Σε όλα τα παραπάνω, μπορούμε να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση η οποία με το συνδυασμό της υλοποίησης ρεαλιστικών προτάσεων μπορεί να βγάλει τη χώρα από την ατραπό-επικίνδυνη ατραπό- που έχει περιέλθει; Η απάντηση είναι ΝΑΙ.
1. Είναι μονόδρομος η εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος, όχι σαν πυροτέχνημα αλλά στην ουσία του και συνάμα να ανατρέψουμε τη Μνημονιακή Συγκυβέρνηση άμεσα.
2. Απαραίτητα είναι στη συνέχεια ο λογιστικός έλεγχος του χρέους και η μονομερή καταγγελία του επαχθούς και επονείδιστου μέρους του. Χρήματα μπορούν να βρεθούν για να αναζωογονηθεί η οικονομία εφόσον δεν ικανοποιούμε τα διεθνή κοράκια.
3. Να δοθούν κίνητρα στην επανεκκίνηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής εξωστρεφούς πάντα παραγωγής.
4. Απαραίτητη είναι η επαναλειτουργία των εργοταξίων των δημόσιων έργων υποδομής και μεταφορών.
5. Αναγκαία είναι η δραστική μείωση των φόρων σε ανταγωνιστικά επίπεδα με τις όμορες χώρες και η εξασφάλιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας για τους μικροοφειλέτες ώστε να ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις και να μειωθεί η ανεργία.
6. Ταυτόχρονα, πρέπει να δρομολογηθεί η τιμωρία και η δήμευση περιουσιών των συστηματικά μεγαλοοφειλετών του δημοσίου και όσων απίστησαν εις βάρος του κράτους και των πολιτών.
7. Ακόμα, απαραίτητη είναι η διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτη με ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας και την αναδιοργάνωση της υγείας.
8. Πάνω από όλα, για να πιάσουν τόπο όλα τα παραπάνω είναι η στροφή της παιδείας σε βαθύτατα ανθρωποκεντρική και ελληνοκεντρική κατεύθυνση. Η γνώση της ιστορίας μας και ο σεβασμός στη Θρησκεία μας αποτελούν ασφαλή οδηγό για τη χάραξη του μέλλοντος μας.

ΕΛΠΙΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ

Μπορούμε όλοι μαζί, αν αφήσουμε στη άκρη ό,τι δήθεν μας χωρίζει, να ενωθούμε και να ανυψώσουμε ξανά τη χώρα μας σώζοντας την από τα κοράκια που την εποφθαλμιούν και την επιβουλεύονται. Υπάρχει σχέδιο και προτάσεις για να το πετύχουμε.
Δεν υπάρχει τίποτα που να μας χωρίζει-μας ενώνει η προσπάθεια για τη σωτηρία της πατρίδας μας.

-ΑΦΥΠΝΙΣΗ-

Σταύρος Λυκούδης
Πολιτικός Μηχανικός
Πολιτευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων