Τα ευεργετικά αποτελέσματα της λήψης συμπληρωμάτων βιταμίνης C μετά τα 50

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 20:00

Τα ευεργετικά αποτελέσματα της λήψης συμπληρωμάτων βιταμίνης C μετά τα 50

Η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης C μετά την ηλικία των 50 ετών μπορεί να έχει πολλά ευεργετικά αποτελέσματα.

Οι περισσότεροι από μας πιθανότατα έχουν λάβει συμπληρώματα βιταμίνης C όταν αισθανθήκαμε άρρωστοι. Με τη περίοδο της γρίπης να έρχεται, ίσως κάποιοι έχουν ήδη προμηθευτεί τα συγκεκριμένα συμπληρώματα.

Αυτό που δεν κατανοούν κάποιοι, όμως, είναι ότι όσο μεγαλώνεις, τα συμπληρώματα βιταμίνης C γίνονται ακόμα πιο σημαντικά και τελούν μία σπουδαιότερη λειτουργία από το να βοηθούν απλά την καταπολέμηση ενός κρυώματος.

«Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την καλή υγεία όσο μεγαλώνουμε και διαδραματίζει μία σειρά από σημαντικούς ρόλους στο οργανισμό, όπως το να βοηθά το ανοσοποιητικό καθώς και τη δημιουργία του αναγκαίου κολλαγόνου» ανέφερε η Έιμι Γκότσον, MS, RD, CSSD, LD και συγγραφέας του The Sports Nutrition Playbook.

Πώς βοηθά η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης C μετά τα 50

1. Λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά

Σύμφωνα με την Godson, όσοι είναι άνω των 50 μπορούν να επωφεληθούν από τα αντιοξειδωτικά οφέλη των συμπληρωμάτων της βιταμίνης C. «Η βιταμίνη C λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό στα κύτταρα του σώματος σου, αλλά το σώμα σου στην ουσία γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των χημικών ριζών όσο μεγαλώνεις. Επομένως, η διασφάλιση αρκετών αντιοξειδωτικών είναι σημαντική, καθώς γερνάς» ανέφερε.

2. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων

Η Godson αναφέρει ότι η βιταμίνη C είναι επίσης ένα σπουδαίο συμπλήρωμα για να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την λειτουργία του κολλαγόνου σου, καθώς μεγαλώνεις.

«Καθώς μεγαλώνεις, η παραγωγή του φυσικού σου κολλαγόνου μειώνεται. Επομένως, η κατανάλωση επαρκής ποσότητας βιταμίνης C μπορεί να βοηθήσει. Ορισμένη έρευνα υποστηρίζει ότι η υψηλότερη πρόσληψη βιταμίνης C ίσως σχετίζεται με μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης ρυτίδων, ξηρότητα του δέρματος και καλύτερη εμφάνιση του δέρματος»

3. Μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των ματιών

Παρόλο που χρειάζονται περισσότερες μελέτες γι΄αυτό το θέμα, υπάρχει έρευνα που συνδέει την βιταμίνη με την μεγαλύτερη προστασία από ασθένειες σχετικές με τα μάτια, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ δηλώνει ότι αυτά τα ευρήματα είναι ελπιδοφόρα, αν και δεν έχουν γίνει ακόμα μελέτες σε ανθρώπους σχετικά με τα συμπληρώματα βιταμίνης C και την πρόληψη του καταρράκτη.

4. Πώς να πάρετε αρκετή βιταμίνη C

Η συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης C είναι περίπου 90 χιλιοστόγραμμα για ενήλικες άνδρες και 75 χιλιοστόγραμμα για ενήλικες γυναίκες.

Συνιστάται επίσης να μην υπερβείτε τα 2.000 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C την ημέρα, ειδικά αν δεν θέλετε στομαχικά προβλήματα ή προβλήματα δυσπεψίας. Αυτό δεν θα πρέπει να είναι ζήτημα, καθώς τα περισσότερα συμπληρώματα βιταμίνης C είναι μεταξύ 500 και 1.000 χιλιοστόγραμμα ανά κάψουλα. Μιλήστε με το γιατρό σας πριν υπερβείτε αυτό το ποσό.

ΠΗΓΗ: eatthis




00 inkefalonia general ad 300X250