Ιθάκη: Στις Αφάλες νομίζεις ότι βρίσκεσαι στον παράδεισο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021 17:30

Ιθάκη: Στις Αφάλες νομίζεις ότι βρίσκεσαι στον παράδεισο

Ταξιδεύοντας θα διαπιστώσεις εύκολα ότι μπορεί να εντοπίσεις μικρές και άγνωστες ελληνικές παραλίες που μοιάζουν με τον παράδεισο και δε θες να τις αποχωριστείς. Κάτι τέτοιο ισχύει και με τις Αφάλες, μια ονειρική κουκίδα στην Ελλάδα που θα σε κερδίσει από το πρώτο λεπτό και μοιάζει λες και είναι ένα κομμάτι του ουρανού. Οι Αφάλες είναι μια παραλία στην Ιθάκη που δεν μοιάζει με όσα έχεις δει και θα σου κλέψει την καρδιά. Μπορεί να αποτελεί άνετα έναν λόγο για αποζητάς τις διακοπές στην Ιθάκη ξανά και ξανά. Με αφορμή τις Αφάλες θα γνωρίσεις το νησί του Οδυσσέα και θα καταλήξεις ότι οι ήσυχες διακοπές συχνά χρειάζονται έναν τόπο σαν την Ιθάκη για να τις απολαύσεις.

Ελληνικές παραλίες: Στις Αφάλες νομίζεις ότι είσαι στον παράδεισο

Οι Αφάλες είναι ουσιαστικά μια κεντρική παραλία στην Ιθάκη η οποία συνοδεύεται από ακόμη δύο μικρότερες και απομονωμένες. Η κεντρική και πιο γνωστή στους ντόπιους και επισκέπτες παραλία είναι πετρώδης και βοτσαλωτή. Γύρω της υπάρχουν μεγάλοι άσπροι γκρεμοί οι οποίοι στην πραγματικότητα λειτουργούν σαν φυσική σκιά και ταυτόχρονα δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό που σου μένει αξέχαστο.

Μια ήσυχη γωνιά με κρυστάλλινα νερά και επιλογές για διάφορες στάσεις μιας και στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν κόλπο με μικρές διαφορετικές παραλίες. Για να βρεθείς εκεί, μπορείς να δεις τους χάρτες της Google και να υπολογίζεις ότι είναι κοντά στο χωριό Πλατρειθιάς. Οι κάτοικοι πάντα είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν αν χρειαστείς, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς. Αν τώρα έχεις χρόνο στη διάθεσή σου, εκτός από τις Αφάλες, σου προτείνουμε και μια επίσκεψη στα Κουρβούλια, στον κρυμμένο παράδεισος της Ιθάκης. Αλλά και το Γιδάκι με το παράξενο όνομα και την μοναδική ομορφιά.

Ιθάκη, ένα νησί όνειρο για διακοπές

Η Ιθάκη είναι η εναλλακτική επιλογή στο Ιόνιο, εάν αναζητάς κάτι ήρεμο και χαλαρό για διακοπές. Είναι το νησί που θα σου προσφέρει καταλύματα σε καλές τιμές, εξαιρετικές παραλίες και καλό φαγητό. Και όλα αυτά μακριά από την έντονη τουριστική δραστηριότητα. Μια γωνιά στο Ιόνιο που θα σε συνεπάρει. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν το αγαπημένο νησί του Οδυσσέα ενώ εκεί βρίσκεται φυσικά και η παραλία που λέγεται ότι αποβιβάστηκε.

Ακόμη κι αν βρεθείς για μόλις 48 ώρες στην Ιθάκη (είναι αρκετές για να γνωρίσεις το νησί) οι Αφάλες πρέπει να μπουν στη λίστα σου. Κατέχει ξεχωριστή θέση στις εκατοντάδες ελληνικές παραλίες. Θα μας θυμηθείς…

https://exploringgreece.tv




00 inkefalonia general ad 300X250