«Πιστοποίηση εμβολιασμού» θα ζητάει από τους επιβάτες η Qantas

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 17:19

«Πιστοποίηση εμβολιασμού» θα ζητάει από τους επιβάτες η Qantas

AP Photo/Jae C. Hong

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει, όταν θα επαναλάβει τις διεθνείς πτήσεις της τον επόμενο χρόνο και εφόσον είναι διαθέσιμο το εμβόλιο, να ζητάει υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού από τους επιβάτες της για τον Covid-19.

Μιλώντας στο Αυστραλιανό κανάλι Channel 9, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλάν Τζόις δήλωσε ότι «εξετάζεται η αλλαγή των όρων για διεθνείς ταξιδιώτες, προκειμένου να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός πριν την επιβίβαση».

Όσο για τις εσωτερικές πτήσεις, αυτή η προοπτική, είπε, «εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας, αλλά θεωρούμε ότι για όσους θέλουν να φύγουν από τη χώρα, είναι απαραίτητο». Σύμφωνα με τον Τζόις, η απόδειξη του εμβολιασμού πιθανότατα θα αποθηκεύεται σε ένα «ψηφιακό διαβατήριο», που ήδη ετοιμάζεται από τις αεροπορικές και τις κυβερνήσεις σε πολλές χώρες του κόσμου. 

Η θέση αυτή της Qantas απηχεί τις απόψεις και τις κυβέρνησης, όπως αναφέρονται στο εθνικό σχέδιο εμβολιασμού που δόθηκε στις αρχές του μήνα στη δημοσιότητα και το οποίο προβλέπει ότι οι επισκέπτες από το εξωτερικό ίσως είναι απαραίτητο να επιδείξουν πιστοποίηση του εμβολιασμού τους πριν επιβιβαστούν σε πτήση για την Αυστραλία. 

Η Qantas μπορεί να μην είναι η μοναδική αεροπορική εταιρεία που θα υιοθετήσει τέτοιο μέτρο. «Μιλάω με συναδέλφους μου από άλλες εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο Τζόις «και πιστεύω ότι θα είναι μια κοινή γραμμή σε όλες».

efsyn.gr




00 inkefalonia general ad 300X250