Σύσκεψη για τον τουρισμό: «Ψυχραιμία, φιλικότητα και ευελιξία στις πληρωμές» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 16:25

Σύσκεψη για τον τουρισμό: «Ψυχραιμία, φιλικότητα και ευελιξία στις πληρωμές» (video)

Τα προβλήματα των επαγγελματιών του τουρισμού καταγράφηκαν στην ουσιαστική συζήτηση που έγινε κατά την έκτακτη συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς, σήμερα το μεσημέρι, για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση του νησιού.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Επί της ουσίας, οι φορείς και οι επαγγελματίες του τουρισμού, κατέθεσαν την άποψή τους για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, αλλά και τις προοπτικές επίλυσης αυτών.

Την αρχική εισήγηση στο θέμα έκανε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως «Έχουμε ως Ιόνιο σταθεί καλά σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας. Πρέπει να σταθούμε ψύχραιμοι γιατί ο αντίπαλος μας είναι στυγνός».

Το παρών στην έκτακτη συνεδρίαση έδωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος έκρουσε τον «κώδωνα» για τις ελλείψεις που θα παρουσιαστούν στην αγορά τις επόμενες ημέρες, αν συνεχίσουν οι τράπεζες να παραμένουν κλειστές. «Πρέπει να συζητήσουμε το πως μπορούμε να βοηθήσουμε τους τουρίστες που βρίσκονται στην Κεφαλονιά» ήταν τα λόγια του.

Ο κ. Μιχαλάτος επίσης προέτρεψε τον αντιδήμαρχο Ευάγγελο Κεκάτο να δει η Δημοτική Αρχή πως μπορεί να γίνει ελάφρυνση των επιχειρήσεων του νησιού από τα δημοτικά τέλη κατά τους χειμερινούς μήνες, απο την στιγμή που υπάρχουν στην αγορά αυτές οι εξελίξεις.

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων, Κατερίνα Ατσάρου τόνισε πως: «Υπάρχουν ακυρώσεις στις κρατήσεις κυρίως μέσα από το Booking. Δυστυχώς δεν ξέρουμε την επόμενη εβδομάδα αν θα υπάρχει επάρκεια καυσίμου και δεν ξέρουμε πως θα πάει το θέμα της ενέργειας».

«Υπάρχει στασιμότητα στις κρατήσεις»

Από την πλευρά του ο τουριστικός πράκτορας κ. Θανάσης Καραπέτσας τόνισε πως «Ακυρώσεις πλην μεμονωμένων περιπτώσεων δεν υπάρχουν, ωστόσο υπάρχει στασιμότητα στις κρατήσεις… Δεν γίνονται πλέον κρατήσεις για το 2015».

«Με ψυχραιμία να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση»

Κατά την συζήτηση που έγινε, ακούστηκαν πολύ σοβαρές απόψεις. Οι περισσότεροι επεσήμαναν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας που παρατηρείται στην αγορά. Ωστόσο τονίστηκε ότι δεν πρέπει να μεταφερθεί από τους επιχειρηματίες του τουρισμού η αγωνία και ενδεχομένως ο πανικός που μπορεί να υπάρχει, στους τουρίστες που βρίσκονται στο νησί.

«Με ψυχραιμία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και με φιλικότητα να μην μεταφέρουμε το άγχος μας στους τουρίστες» είπε τόσο ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Γεράσιμος Τιμοθεάτος, όσο και ο πρόεδρος του «Αρκήσιου» Χρήστος Καμπανός.

Εν κατακλείδι, τόσο από τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Σπύρο Γαλιατσάτο, όσο και από τον αντιδήμαρχο τουρισμού Ευάγγελο Κεκάτο και τον πρόεδρος των Ξενοδόχων Γεράσιμο Τιμοθεάτο, τονίστηκε πως πρέπει να υπάρχει «Ψυχραιμία, φιλικότητα και ευελιξία στις πληρωμές».Μάλιστα θα βγει και σχετική ανακοίνωση. Αποφασίστηκε ότι την επόμενη εβδομάδα, μετά το Δημοψήφισμα, θα γίνει νέα σύσκεψη των φορέων του τουρισμού…

https://www.youtube.com/watch?v=_g1-b2fJBo4

DSC 0001DSC 0008DSC 0009DSC 0013DSC 0015DSC 0018DSC 0021DSC 0024DSC 0026DSC 0030DSC 0035DSC 0036DSC 0039DSC 0040DSC 0042DSC 0048


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250