Μ. Βεργωτή για έκθεση ITB Berlin: ‘’Θετική ανταπόκριση από την Γερμανική αγορά - Οι κρατήσεις από Μ. Βρετανία για το '24, σε καλύτερο επίπεδο απ’ ο,τι το '23’’ (Inkefalonia 89,2)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 20:39

Μ. Βεργωτή για έκθεση ITB Berlin: ‘’Θετική ανταπόκριση από την Γερμανική αγορά - Οι κρατήσεις από Μ. Βρετανία για το '24, σε καλύτερο επίπεδο απ’ ο,τι το '23’’ (Inkefalonia 89,2)

Συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό INKEFALONIA 89,2 

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Inkefalonia 89,2 στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε η υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου Μαρίνα Βεργωτή, για την παρουσία της Κεφαλονιάς στην σημαντικότερη ευρωπαϊκή έκθεση τουρισμού ITB Berlin, που διεξήχθη στο Βερολίνο, αλλά και στις «Συναντήσεις Εργασίας, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Τουρισμό», με έμφαση στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

Η κα Βεργωτή ανέφερε πως: ‘’Η παρουσία της Κεφαλονιάς στην έκθεση του Βερολίνου ήταν πάρα πολύ καλή! Πραγματοποιήθηκαν σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους διεθνών δημοσιογραφικών μέσων, τουριστικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες. Και όπως μας ενημέρωσαν και οι tour operators τόσο από την Βρετανική αγορά ήταν πολύ χαρούμενοι γιατί οι κρατήσεις για όλο το καλοκαίρι του 2024 πάνε πολύ καλά και αυτή την στιγμή είναι σε ανεβασμένο επίπεδο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2023. Οι Γερμανικές εταιρίες και ειδικά η Discovery Airlines, του Ομίλου Lufthansa, είναι πολύ ικανοποιημένη με τις κρατήσεις και σε περίπου οκτώ εβδομάδες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο αν θα προσθέσουν μία δεύτερη γραμμή είτε από το Μόναχο, είτε από την Φρανκφούρτη. Η Condor, η οποία φέτος πετάει η ίδια και όχι η θυγατρική της η Marabu, διατηρεί την πτήση της από το Μόναχο και εξετάζει να προσθέσει δεύτερη πτήση για το 2025 από άλλο αεροδρόμιο, ενώ και η Eurowings επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την Κεφαλονιά και σχεδιάζει να ξεκινήσει πτήσεις προς το νησί μας το 2025. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένη από ην ανταπόκριση που είχαμε και βοήθησε και πολύ το ντοκιμαντέρ του παίχθηκε για την Κεφαλονιά στο τρίτο κανάλι’’.

Η κα Βεργωτή αναφέρθηκε και στις σημαντικές συναντήσεις εργασίας που γίνονται σε όλους τους δήμους του νησιού και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο Αργοστόλι, και δίνουν την ευκαιρία, τόσο οι επαγγελματίες να ενημερωθούν για τις δράσεις που γίνονται στην κατεύθυνση της επιμήκυνσης στης σεζόν, αλλά και στα μέλη της τουριστικής επιτροπής, να καταλάβουν αν οι επαγγελματίες είναι διατεθειμένοι να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοικτές για μία εβδομάδα ή 10 μέρες στα μέσα Οκτωβρίου.

Παρακάτω ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης 

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-610410565?si=b6824d5a7b8f4c2282be53a00adf1cb0&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250