Αργοστόλι: Με εξαιρετική επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή η παρουσίαση των ''Οδηγών καλών πρακτικών για Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη''

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 19:10

Αργοστόλι: Με εξαιρετική επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή η παρουσίαση των ''Οδηγών καλών πρακτικών για Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη''

Εξαιρετική επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή, είχε η χθεσινή παρουσίαση στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου ''Ο Κέφαλος'', με θέμα “Οδηγοί Καλών Πρακτικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη”.

Μια επιτυχημένη σύμπραξη από την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου και το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, που δείχνει πως για μία ακόμα φορά ο Δήμος Αργοστολίου, πρωτοπορεί και βρίσκεται… μπροστά από τους υπόλοιπους δήμους!

odigos cover dmc

DSC 0164

DSC 0154

Οι τουριστικές επιχειρήσεις, άλλωστε, αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας και πλέον ανάγκη για εφαρμογή πρακτικών βιώσιμης λειτουργίας και ανάπτυξης από τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους τουριστικούς προορισμούς είναι πλέον επιτακτική.

Η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου, Μαρίνα Βεργωτή, άνοιξε με τον χαιρετισμό της την εκδήλωση, ενώ χαιρέτησαν επίσης, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Μύρων Φλουρής, ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος. Στο δημοτικό θέατρο Αργοστολίου βρέθηκαν επίσης και χαιρέτησαν, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Σπύρος Πολυκαλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, η Αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας και απόδημου Ελληνισμού Ελένη Παπαναστασάτου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Αργοστολίου και πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Νίκος Κουρκουμέλης.

Το παρών έδωσαν επίσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Σπαθής, η αντιδήμαρχος τουρισμού Δήμου Ληξουρίου Ελένη Λουκέρη, ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Τρωιάννος, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιά και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Tμήματος Τουριστικής Ανάπτυξης Σταύρος Κορκός – Κουρής, καθώς και επίσης πολλοί επαγγελματίες του τουρισμού της Κεφαλονιάς και τουριστικοί πράκτορες.

DSC 0188

DSC 0216

Την παρουσίαση έκανε άψογα ο αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Άγης Κονιδάρης, ο οποίος αναφέρθηκε με σαφήνεια στους οδηγούς για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Οι οδηγοί αυτοί προτείνουν απλές μεθοδολογίες και πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα από τις τουριστικές επιχειρήσεις, έχουν σημαντική απόδοση βιωσιμότητας και δεν απαιτούν έξοδα για την εφαρμογή τους, παρά μόνο αλλαγή προσέγγισης σε καθημερινές λειτουργίες τους και στην αλληλεπίδρασή με τους πελάτες τους.

Πρόκειται λοιπόν για τρία βιβλιαράκια (με την μορφή booklet) που θα δοθούν στην δημοσιότητα μέσω pdf και στην ‘’κυκλοφορία’’ τις επόμενες μέρες και αφορούν την βιώσιμη ανάπτυξη, που όπως τόνισε ο κ. Κονιδάρης ‘’στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Δήμος Αργοστολίου προσφέρει ένα εργαλείο στους επαγγελματίες του τουρισμού που είναι βασισμένες σε έρευνες από το επιστημονικό πεδίο του Ιονίου Πανεπιστημίου. Μια συνεργασία που έδωσε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, ώστε να βρισκόμαστε μπροστά από άλλους προορισμούς’’.

Πολλά συγχαρητήρια γι' αυτές τις προσπάθειες που προσπαθούν να ανεβάσουν το επίπεδο στον κλάδο του τουρισμού στην Κεφαλονιά! 

Γιώργος Χαλαβαζής 

DSC 0157DSC 0158DSC 0159DSC 0160DSC 0161DSC 0166DSC 0168DSC 0171DSC 0176DSC 0179DSC 0182DSC 0183DSC 0185DSC 0186DSC 0189DSC 0191DSC 0193DSC 0196DSC 0197DSC 0199DSC 0204DSC 0205DSC 0210DSC 0212DSC 0213




00 inkefalonia general ad 300X250