Γεροντάκης στον COSMOS 96,5: «Στις αφίξεις δεν έχουν προσμετρηθεί όσοι ήρθαν μέσω Αθηνών ή οδικώς»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 10:17

Γεροντάκης στον COSMOS 96,5: «Στις αφίξεις δεν έχουν προσμετρηθεί όσοι ήρθαν μέσω Αθηνών ή οδικώς»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή  « Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο   και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο  διευθυντής της Skyserv και της Swissport στην Κεφαλονιά Γιώργος Γεροντάκης ,ο οποίος αναφέρθηκε στην τουριστική περίοδο του 2023.

«Το 2023 ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά. Ετέθησαν κάποια ερωτήματα , τα έθεσε και ο Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος στη τελευταία Τουριστική Επιτροπή, σε σχέση το μέτρο με το οποίο θα καθορίζεται μια καλή η μια κακή χρονιά, δηλ , αν  θα είναι η κατά κεφαλήν δαπάνες , ο αριθμός των αφίξεων  κ.λπ. Πέρα απ όλα αυτά, εμείς οι «παλιοί» στον τουρισμό, έχουμε και την αίσθηση για το αν είναι μια καλή η όχι χρονιά». Επίσης, ανέλυσε τα όσα  ο ίδιος στοιχειοθέτησε το 2023 που πιστοποιούν  τις  πολύ υψηλές πληρότητες των ξενοδοχείων μη παραλείποντας τις ελεύσεις τουριστών μέσω Αθήνας και τον οδικό τουρισμό. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ας μην ξεχνάμε ότι την καλοκαιρινή περίοδο από Αθήνα είχαμε 4 πτήσεις καθημερινά. Αυτά τα άτομα δεν έχουν καταμετρηθεί, αλλά ούτε και όσοι ήρθαν οδικώς».

«Μπορεί να είχαμε έναν «χαμηλό» Απρίλιο και Οκτώβριο , όμως αυτά είναι πράγματα τα οποία έχουν ήδη συζητηθεί και θα συζητηθούν. Ήταν μιά πάρα πολύ καλή χρονιά και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς».

Όσον αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ανέφερε ότι είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα , το οποίο δεν είναι εύκολο να λυθεί, γιατί παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες και δεν είναι εύκολο να συντονισθεί ο κόσμος: « Οι πρώτες προσπάθειες είναι να πείσουμε τις εταιρείες να συνεχίσουν να πετάνε, όπως θα πετάνε και του χρόνου από την χαμηλή περίοδο τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου  και πιέζοντας τους να κρατάνε τα δρομολόγια μέχρι τέλος Οκτωβρίου και δεν μιλώ για τις ναυλωμένες πτήσεις, φτάνει να έχουν και καλές πληρότητες. Μειώνουν βέβαια το πρόγραμμα προς το τέλος της σεζόν, αλλά δεν σταματούν και τις συνδέσεις. Μπορεί όλοι να θέλουν επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά στο διά ταύτα, γιατί όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα , δεν έχουμε μπορέσει να φέρουμε σωστά αποτελέσματα και πρέπει να περάσει το μήνυμα αυτό».

Τέλος, ο κ Γεροντάκης σημείωσε ότι η διαφήμιση και η προβολή του τόπου είναι πολύ σημαντικός παράγοντας , ότι η Περιφέρεια δεν κινείται ανάλογα  και αυτός που έχει λιγότερο τουρισμό πρέπει να δαπανά περισσότερα για την προβολή του: « Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν δαπανώνται χρήματα αντίστοιχα με αυτά  που έπρεπε να γίνονται. Με τις Περιφέρειες και με την Κυβέρνηση δεν γίνεται αυτό που λέμε  'follow up', στην τύχη λέμε, είχαμε αύξηση των αυξήσεων , από κει και πέρα λεπτομερειακά δεν υπάρχει απολογισμός για να δούν αυτά που δαπανήθηκαν τι έχει αποφέρει. Όσο για τα νησιά μας , το κάθε ένα έχει διαφορετικό προφίλ και θα έπρεπε να έχει και διαφορετική προβολή».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250