Γ. Γεροντάκης για το χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: ''Πρωτόγνωρο το πρόβλημα - Η κατάσταση στην Κεφαλονιά έχει ομαλοποιηθεί'' (Inkefalonia 89,2)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 12:46

Γ. Γεροντάκης για το χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: ''Πρωτόγνωρο το πρόβλημα - Η κατάσταση στην Κεφαλονιά έχει ομαλοποιηθεί'' (Inkefalonia 89,2)

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο διευθυντής της Skyserv και της Swissport στην Κεφαλονιά Γιώργος Γεροντάκης, για το «τεχνικό πρόβλημα» που έπληξε τα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Ηνωμένου Βασιλείου και προκάλεσε χάος στα αεροδρόμια.

« Υπήρξε ένα πρόβλημα για μένα πρωτόγνωρο, το οποίο την πρώτη μέρα δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα. Η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί , αλλά υπάρχουν ακόμα αναταράξεις. Σήμερα ακυρώθηκε μία πτήση για Κεφαλονιά , διότι δεν υπάρχει διαθέσιμο αεροπλάνο. Όλη η Ελλάδα υποφέρει ,όπως και όλα τα κράτη που πηγαίνουν τουρίστες από την Μεγάλη Βρετανία. Έχουν εμπλακεί όλοι οι τουριστικοί προορισμοί. Εδώ δεν είχαμε τεράστια προβλήματα , τρεις  μόνο πτήσεις δεν έγιναν , εκ των οποίων οι δύο ήρθαν την Τρίτη με άδεια βέβαια αεροπλάνα και χάσαμε τις αφίξεις των επιβατών . Το αποτέλεσμα που εμείς είδαμε ήταν ότι υπήρξε μία μεγάλη καθυστέρηση στους χρόνους που δίνουν για να φύγει ένα αεροπλάνο , δηλαδή υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση στις αναχωρήσεις, κάτι πρωτοφανές. Δεν έχουμε πάρει επισήμως κάποια διευκρίνιση για το τι ακριβώς συνέβη , πολλά σενάρια κυκλοφόρησαν, ότι έγινε από χάκερς, από ένα σχέδιο πτήσης που επηρέασε την Γαλλία κλπ. Κάποια στιγμή επηρεάστηκε και το σύστημα της Ιταλίας και δημιουργήθηκε και εκεί μία αναταραχή και καθυστέρηση πτήσεων. Είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις και κάποια στιγμή αφού βρούν την αιτία θα πρέπει να δώσουν επίσημες εξηγήσεις για το τι ακριβώς έγινε και τι μέτρα θα ληφθούν ή έχουν ληφθεί ήδη, για να μη υπάρξει ξανά τέτοιο πρόβλημα.

Με όλη αυτή την ιστορία προσγειώθηκαν αεροπλάνα σε άλλα αεροδρόμια, αλλά το μεγάλο πρόβλημα ήταν , ότι επειδή δεν τους έδιναν χρόνους για να απογειωθούν γέμιζε το αεροδρόμιο με αεροπλάνα, πχ στην Ζάκυνθο ήταν 5 αεροπλάνα στο έδαφος, σε άλλα 6 η 7 και πάγωνε μετά η κυκλοφορία γιατί από την στιγμή που δεν υπήρχαν θέσεις για να σταθμεύσει το αεροπλάνο , δεν μπορούσε να προσγειωθεί.

Στην Κεφαλονιά έχει αρχίσει να ομαλοποιείται η κατάσταση, δεν μας επηρέασε τόσο πολύ σε σύγκριση με άλλα Ελληνικά αεροδρόμια και θεωρώ ότι είχαμε τα μικρότερα προβλήματα».

Για την τουριστική κίνηση του Αυγούστου ο κ Γεροντάκης σημείωσε ότι πήγε καλά ως μήνας μεγάλης ζήτησης και θα έχει αυξητική τάση , για τον Σεπτέμβριο ενημέρωσε ότι θα αρχίσει κάποια μείωση, από Ιταλία ειδικά ,ενώ η Μεγάλη Βρετανία παραμένει σταθερή. Τον Οκτώβριο τον χαρακτήρισε ως το κλειδί της ιστορίας που θα δείξει πως θα κλείσει η σεζόν.

« Η σεζόν έχει μια θετική εικόνα , πρέπει να κλείσουμε καλά προς το τέλος και φαίνεται ότι έχουμε μια καλή χρονιά»

Όσον αφορά τα πραγματικά νούμερα εισόδου τουριστών στην Κεφαλονιά , δήλωσε ότι δεν είναι εύκολη η πλήρης αποτύπωση τους και μένουμε στον αριθμό επισκεπτών των πτήσεων από το εξωτερικό.

Για το πρόβλημα της έλλειψης του εργατικού προσωπικού ανέφερε ότι έχει μετριασθεί φέτος, αλλά δεν έχει εξαλειφθεί και κατά τον ίδιο θα συνεχίσει να υπάρχει. Είναι δε ένα θέμα που απασχολεί όλους τους εμπλεκόμενους ούτως ώστε να βρεθεί κάποια λύση.

Κλείνοντας σημείωσε ότι το τουριστικό προϊόν διαμορφώνεται και πρέπει να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση για να προσαρμόζεται ο προορισμός, να κάνει διορθωτικές κινήσεις και βελτιώσεις .

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-30-8-2023?si=d9276a2613e34501a50b0bfa4f92c6ab&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250