Κεφαλονιά: Ο εκπληκτικός τουριστικός παράδεισος της Σάμης!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Ιουλίου 2023 13:12

Κεφαλονιά: Ο εκπληκτικός τουριστικός παράδεισος της Σάμης!

Αν κάτι είναι σίγουρο για τον πραγματικά εκπληκτικό τουριστικό παράδεισο του Δήμου Σάμης Κεφαλονιάς είναι ότι δεν θα βαρεθείτε ποτέ όσες φορές κι αν τον επισκεφτείτε!

Πρώτον, η Σάμη έχει μια λαμπρή ιστορία που επεκτείνεται από την αρχαιότητα, καθώς αναφέρεται ακόμη και στα αρχαία ιστορικά λογοτεχνικά έργα του Ομήρου (Ιλιάδα και Οδύσσεια) που βοήθησαν στη διαμόρφωση της προόδου της ανθρώπινης ιστορίας!

Η πόλη της Σάμη έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο και πάλι το 2000, όταν το μυθιστόρημα του διάσημου συγγραφέα Λουί ντε Μπερνιέρ «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» μετατράπηκε σε ταινία κατηγορίας Χόλιγουντ από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Τζον Μάντεν (με πρωταγωνιστές τους Nicolas Cage, Penelope Cruz, John Hurt και Christian Bale για να αναφέρουμε μόνο μερικούς σούπερ σταρ!)

Η πόλη της Σάμης και οι γύρω περιοχές της είναι γεμάτες αρχαία ερείπια (όπως η Ακρόπολη και τα Λουτρά της Σάμης) και πιο πρόσφατα όπως τα χριστιανικά ερείπια των Αγίων Φανέντες. Δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε αν ακούσετε ιστορίες από τους ντόπιους για αρχαιολόγους που ανακαλύπτουν αρχαία νομίσματα, αγάλματα και άλλα αντικείμενα στις δικές τους αυλές!

Στις μέρες μας, συνήθως στα μέσα του καλοκαιριού, λαμβάνει χώρα το γνωστό Φεστιβάλ Saristra στα ερείπια του σεισμού του 1953 στο χωριό Παλιά Βλαχάτα.

Στα περίχωρα της πόλης της Σάμης δημιουργήθηκε πρόσφατα ένα εξαιρετικό «Θεματικό Πάρκο Οδυσσέα / Odysseus Theme Park" με κτίρια, ζώα, φυτά, αγάλματα και άλλα εκθέματα που δείχνουν την ιστορία του αρχαίου βασιλιά της Ιθάκης Οδυσσέα! Αν επισκεφτείτε την Κεφαλονιά, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το «Θεματικό Πάρκο Οδυσσέα / Odysseus Theme Park» ειδικά με τα παιδιά σας! Η εμπειρία είναι πραγματικά φανταστική!

Στη Σάμη έρχονται πολλοί τουρίστες, ακόμα και από κρουαζιερόπλοια, για να επισκεφτούν το Σπήλαιο της Δρογκαράτης με τους φοβερούς σταλαγμίτες και σταλακτίτες και τη μαγευτική Σπηλαιώδη Λίμνη της Μελισσάνης με τους προϊστορικούς μύθους!

Για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τις υπέροχες παραλίες της Κεφαλονιάς, η Σάμη, ο Καραβόμυλος, η Αγία Ευφημία, ο Μύρτος, η Αντίσαμος, η Άσσος και το Φισκάρδο προτείνονται επίσης εξαιρετικά. Πολλά από αυτά τα μέρη συνιστώνται επιπλέον για εστιατόρια υψηλής ποιότητας, καφετέριες, μπαρ και άλλα τουριστικά καταστήματα!

Τέλος, από το λιμάνι της Σάμης μπορείτε να πάτε στο γειτονικό νησί της Ιθάκης (όπως και από τον Πόρο) για άλλη μια γεύση τουριστικού παραδείσου! Επίσης, θα ήθελα να σας προτείνω να επισκεφτείτε οπωσδήποτε τα εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης στο Φισκάρδο (ένα όμορφο χωριό που δεν καταστράφηκε από τους σεισμούς του 1953 και έχει ακόμα πολλά κτίρια της εποχής ανέπαφα) καθώς μπορεί να βρείτε εκεί διασημότητες παγκόσμιας κλάσης να επισκέπτονται το χωριό (συνήθως με γιοτ!)

Σπύρος Καγκάδης


https://dutchkefalonia.nl/index.php/2023/07/09/het-geweldige-toeristische-paradijs-van-sami-kefalonia/


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250