Telegraph: Η λίστα με τα καλύτερα ελληνικά νησιά - Η θέση της Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023 13:52

Telegraph: Η λίστα με τα καλύτερα ελληνικά νησιά - Η θέση της Κεφαλονιάς

Στο Νο1 σύμφωνα με την Telegraph η Κεφαλονιά!

Κάθε καλοκαίρι δίνεται «μάχη» για το ποιο είναι το καλύτερο ελληνικό νησί. Δεκάδες παραλίες, σοκάκια, μυστικές σπηλιές, μπαρ και κοσμικοί καλεσμένοι, μπαίνουν στη ζυγαριά και όλοι προσπαθούν να αξιολογήσουν τα νησιά που αγάπησαν.

Ξένα μέσα αφιερώνουν λέξεις και σελίδες επί σελίδων για να αποκαλύψουν στο κοινό τους το ελληνικό νησί που θα τους μαγέψει. Το απέραντο γαλάζιο, η χρυσή άμμος, μια βαρκούλα στα ήρεμα νερά του Αιγαίου, τραπεζάκια δίπλα στο κύμα, βουτιές με μια φέτα καρπούζι στο χέρι.

Εικόνες του ελληνικού καλοκαιριού που για εμάς είναι συνηθισμένες αλλά μαγεύουν τους τουρίστες που βάζουν πάντα το απόλυτο δέκα στις αξιολογήσεις τους.

Η Telegraph προσπάθησε σε ένα αφιέρωμα να βάλει σε… τάξη 20 από τις καλύτερες ελληνικές ακρογιαλιές, λαμβάνοντας υπ’ όψιν πολλά κριτήρια. Από την προσβασιμότητα, τις τιμές, τα αξιοθέατα και φυσικά το τοπίο.

Όπως αναφέρει το επίμαχο άρθρο: «Είναι μια σκηνή που μπορείτε να συλλάβετε εύκολα στο μυαλό σας: Μια απαλή καμπύλη ενός κόλπου, με το νερό μέσα σε αυτόν σε μια συγκεκριμένη απόχρωση του μπλε – σταθερό στο χρώμα του, αλλά αρκετά ελαφρύ ώστε να μπορείτε να διακρίνετε την άμμο που το μέσα του. Υπάρχει μια ξύλινη βάρκα, που κουνιέται απαλά στην παλίρροια, και μια πέτρινη αποβάθρα δίπλα της, στην οποία υπάρχουν ταβέρνες και τραπέζια, μικρές ομάδες ανθρώπων που παίζουν. Είναι απόγευμα, μάλλον, και το βράδυ απλώνεται μπροστά μας. Και ενώ η σκιά της εκκλησίας, πίσω, αρχίζει να απλώνεται, υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος για μια κανάτα κρασί. Ή, για να το θέσω πιο συνοπτικά… εδώ είναι το ελληνικό νησί, σε όλο του το μεγαλείο».

Η Telegraph έφτιαξε μια υποκειμενική λίστα, με πολύ καλές πληροφορίες όμως, που θα οδηγήσει πολλούς αναγνώστες να ανακαλύψουν το δικό τους νούμερο 1 έπειτα από ένα ταξίδι στην Ελλάδα.

Τα 20 καλύτερα νησιά σύμφωνα με την Telegraph

20. Kάρπαθος

19. Χίος

18. Κύθηρα

17. Πάτμος

16. Σαντορίνη

15. Μεγανήσι

14. Σκόπελος

13. Σκιάθος

12. Κως

11. Εύβοια

10. Λέσβος

9. Κέρκυρα

8. Λευκάδα

7. Μύκονος

6. Ζάκυνθος

5. Ρόδος

4. Ύδρα

3. Σάμος

2. Κρήτη

1. Κεφαλονιά




00 inkefalonia general ad 300X250