Η καλοκαιρινή παραδεισένια ποικιλία από καταπληκτικές παραλίες στην Κεφαλονιά!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 09:16

Η καλοκαιρινή παραδεισένια ποικιλία από καταπληκτικές παραλίες στην Κεφαλονιά!

Καθώς βρισκόμαστε στην πραγματικότητα εδώ και αρκετό καιρό ήδη στην καλοκαιρινή σεζόν στην Κεφαλονιά, οι πολλές παραδεισένιες παραλίες μας είναι, όπως δικαίως αναμένει κανείς, το επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος του νησιού μας!

Εδώ στην Κεφαλονιά μπορείτε να χαλαρώσετε, να νιώσετε ασφαλείς και ευπρόσδεκτοι και ταυτόχρονα να περάσετε τον χρόνο που σας αξίζει στον καλοκαιρινό μας ήλιο!

Να σας ενημερώσω ότι η Κεφαλονιά είναι γνωστή στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο για τις όμορφες παραλίες της και ότι πολλές από αυτές (17 μάλιστα) έχουν βραβευτεί με υψηλού κύρους αλλά και αυστηρά βραβευμένες διεθνείς "Γαλάζιες Σημαίες!"

Μόνο η υψηλή ποιότητα στο θαλασσινό νερό και η καθαριότητα των παραλιών, η ασφάλεια και οι υπηρεσίες στους λουόμενους βραβεύονται με «Γαλάζιες Σημαίες».

Κάθε ένας από τους 3 Δήμους της Κεφαλονιάς (Ληξούρι, Σάμη και Αργοστόλι) έχει γνωστές παραλίες που έχουν βραβευτεί με «Γαλάζιες Σημαίες». Οι 17 τέτοιες παραλίες είναι:

Ξι, Πετανοί και Λέπεδα στο Ληξούρι.

Μύρτου και Αντίσαμου στη Σάμη.

Και στον Δήμο Αργοστολίου: Μακρύς Γιαλός, Πλατύς Γιαλός, Λουρδάς, 2 στη Σκάλα, Άβυθος, Αϊ Χέλης, Άμμες, Τουρκοπόδαρο/White Rocks Hotel, Μεγάλη Άμμος, Μπούκα Γραδάκια και Αράγια Πόρου!

koul tours and transfers kefalonia hidden gems tour 01 1200x480

Ωστόσο, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από παραδεισένιες παραλίες στην Κεφαλονιά που είναι εξίσου ανώτερες σε ποιότητα με αυτές που έχουν «Γαλάζιες Σημαίες». Κάποιες όπως αυτές του Καραβόμυλου, της Σάμης, της Άσσου, του Φισκάρδου ή της πλατείας του Πόρου είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους λάτρεις του ήλιου. Άλλα όπως το Κακό Λαγκάδι, η Μακριά Πέτρα ή η Κουτσουπιά (για να αναφέρουμε μόνο μερικά) είναι προσβάσιμα μόνο με σκάφος ή αυτοκίνητο, αλλά προτείνονται επίσης ανεπιφύλακτα ως ένα απόμερο αξιοθέατο στην παραλία!

Υπάρχουν επίσης παραλλαγές στην άμμο ή τα βότσαλα παραλίας που έχουν οι παραλίες: Για παράδειγμα, ξέρατε ότι η παραλία Ξι στο Ληξούρι φημίζεται για την κόκκινη άμμο της;

Σε ορισμένες παραλίες όπως στη Σκάλα, την Αντίσαμο ή το Ξι μπορείτε να απολαύσετε επαγγελματικά θαλάσσια σπορ ανάμεσα σε πολλές άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες που υπάρχουν στο νησί μας!

Τέλος, όταν τελειώσετε με το κολύμπι, μπορείτε να βρείτε ένα ωραίο μέρος για να φάτε νόστιμο φαγητό ή δροσιστικά ποτά κοντά!

Λοιπόν, τι περιμένεις; Η Κεφαλονιά και η απίστευτη ποικιλία επιλογών της για καλοκαιρινή ηλιοθεραπεία και θαλάσσια σπορ είναι εδώ για όλους σας!

Σπύρος Καγκάδης
https://dutchkefalonia.nl/index.php/2023/06/11/de-zomerse-paradijselijke-verscheidenheid-aan-geweldige-stranden-op-kefalonia/

 




00 inkefalonia general ad 300X250