EasyJet: Εκτιμήσεις για διπλάσιες κρατήσεις το καλοκαίρι του 2022

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 17:56

EasyJet: Εκτιμήσεις για διπλάσιες κρατήσεις το καλοκαίρι του 2022

Ένα πολύ καλό καλοκαίρι 2022 αναμένει η easyJet, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, John Lundgren, ο οποίος ζήτησε την κατάργηση όλων των τεστ Covid για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, καθώς παρουσίασε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της αεροπορικής εταιρίας για ολόκληρο το έτος, αναφέροντας ζημία προ φόρων μεταξύ 1,135 εκατομμυρίων λιρών και 1,175 εκατομμυρίων λιρών.

Η εταιρία λειτούργησε το 58% της χωρητικότητάς της του 2019 στο τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας ισχυρότερη απόδοση στα εσωτερικά, ευρωπαϊκά και βρετανικά δρομολόγια, σε σύγκριση με τα διεθνή δρομολόγια από το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω των κυβερνητικών περιορισμών, όμως οι απώλειές της στο τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση.

Ο Lundgren είπε στους δημοσιογράφους πως η ανάκαμψη βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς επιβεβαίωσε ότι η easyJet αναζητά να λειτουργήσει έως και το 70% της χωρητικότητάς της του 2019 τους τελευταίους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα δρομολόγια για προορισμούς για σκι από το Ηνωμένο Βασίλειο εξελίσσονται πολύ ικανοποιητικά μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για χαλάρωση των τεστ Covid και οι κρατήσεις για το επόμενο καλοκαίρι με την easyJet Holidays είναι πολύ ενθαρρυντικές, εκτιμώντας πως θα υπάρξει διπλάσιος αριθμός κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2022, σε σχέση με το καλοκαίρι του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι, η easyJet holidays καλωσόρισε τους πρώτους πελάτες της στην Αίγυπτο αυτή την εβδομάδα με τον Lundgren να δηλώνει πολύ ενθαρρυμένος από την εμφάνιση στην Αίγυπτο και την Τουρκία. Ωστόσο, επέμεινε: “Θα θέλαμε να λειτουργούμε χωρίς περιορισμούς. Θα θέλαμε να δούμε την κυβέρνηση να καταργεί τα τεστ πλευρικής ροής, κάτι που η υπόλοιπη Ευρώπη κάνει από τον Ιούλιο.

Ερωτηθείς τι πιστεύει για τα σχέδια επέκτασης του αεροδρομίου του Gatwick, ο Lundgren είπε: “Το Gatwick πρέπει να επικεντρωθεί στην ανθεκτικότητα του αεροδρομίου. Αυτή θα πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα. Η απόδοσή του. Όταν οι όγκοι επιστρέψουν στα επίπεδα πριν από την πανδημία, το Gatwick θα είναι και πάλι ένα πολύ πολυσύχναστο αεροδρόμιο. Θα έδινα, λοιπόν, προτεραιότητα σε αυτό παρά στην επέκταση”.

Πηγή: Money-Tourism.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250