Κέντρο Ξένων Γλωσσών MEGA: Επιλέγοντας τον τρόπο εκμάθησης στις Ξένες Γλώσσες


Κέντρο Ξένων Γλωσσών MEGA: Επιλέγοντας τον τρόπο εκμάθησης στις Ξένες Γλώσσες

Η Ξένη Γλώσσα είναι κάτι ζωντανό. Δεν αποτελεί πλέον ένα χόμπι αλλά την μαθαίνουν τα παιδιά για να την χρησιμοποιούν, για να αποτελεί εφόδιο στο μέλλον, στο επάγγελμα, στις σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο, στην ενημέρωση, στη δια βίου μάθηση.

    Δεν μπορούν τα σημερινά παιδιά να διδάσκονται ίδια κι απαράλλαχτα με τον τρόπο  που διδαχτήκαν οι γονείς τους την Ξένη Γλώσσα … τότε που δεν υπήρχε ακόμα τεχνολογία και περισσότερα πορίσματα ερευνών – μελετών πάνω στη διδασκαλία της Ξένης Γλώσσας. Η τωρινή εποχή απαιτεί κάτι άλλο. Νέες προσεγγίσεις, πιο σύγχρονες μεθοδολογίες.

    Το παιδί πρέπει να διδάσκεται στην ομάδα και πρέπει να διδάσκεται από την ομάδα. Την Ξένη Γλώσσα και όχι μόνο … Διδάσκεται την ίδια τη ζωή κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις, σ’ ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών με δασκάλους που ξέρουν τα παιδιά και ξέρουν καλά τη δουλειά τους!

    Μέσα στην τάξη ο ικανός δάσκαλος εκτός από το βιβλίο κάνει πολλά περισσότερα: συζητά, κάνει  ερωτήσεις, φέρνει επιπλέον ύλη (εικόνες, ιστορίες, τραγούδια, διαδικτυακό υλικό), που ανοίγει τους ορίζοντες των παιδιών και επεκτείνει τις ικανότητές τους στην Ξένη Γλώσσα.

    Αγαπητοί γονείς, δεν αρκεί να μαθαίνουν τα παιδιά, πρέπει να  μαθαίνουν και ταυτόχρονα να «ξυπνούν» στις απαιτήσεις της εποχής τους. Αλλιώς, ναι, ίσως και να μαθαίνουν, αλλά  βαριόνται, αξιοποιούν ελάχιστες από τις δυνατότητες τους, και προχωρούν πολύ αργά ή και καθόλου στην εποχή τους, στην εποχή στην οποία πρέπει να επιβιώσουν και να διαπρέψουν.

    Το οργανωμένο Κέντρο Ξένων Γλωσσών προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον μάθησης για τα παιδιά με: α) τον ικανό δάσκαλο, β) την  οργανωμένη μεθοδολογία εκμάθησης και γ) το κοινωνικό περιβάλλον των συμμαθητών που εμπνέει, ενθουσιάζει το παιδί και διδάσκει αυτοδιαχείριση και κοινωνικές δεξιότητες οδηγώντας το να μαθαίνει αποτελεσματικά. Τόσο μάλιστα, ώστε καταλήγει το ιδιαίτερο μάθημα να είναι φτωχό για το  παιδί, τόσο σε μέθοδο, τρόπους εκμάθησης, όσο και σε ερεθίσματα.

    Σήμερα, στην Ξένη Γλώσσα, τα τρία αυτά βασικά συστατικά θα τα βρει ο γονιός σε ιδανική μορφή στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών MEGA.

                            Από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών MEGA