Samsung Galaxy S5, με αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο home button όπως το iPhone 5S

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 18:34

Samsung Galaxy S5, με αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο home button όπως το iPhone 5S

Είναι επίσημο πλέον, το Samsung Galaxy S5 θα έχει ανιχνευτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο home button όπως ακριβώς και το iPhone 5S αλλά με μια σημαντική διαφορά.

Samsung UNPACKED 2014 event για παρουσιαση και κυκλοφορια του Galaxy S5

Η Samsung έκανε αυτό που έπρεπε και αποφάσισε να μην παρασυρθεί από τις αστείες φήμες για χρήση scanner ίριδας ή την ενσωμάτωση του αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη [VIDEO]. Αντίθετα με τις φήμες των τελευταίων μηνών η Samsung επέλεξε για το Galaxy S5 την καλύτερη λύση. Να ενσωματώσει τον αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων στο home button του Galaxy S5, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το iPhone 5S.
Samsung Galaxy S5. Χαρακτηριστικα και λειτουργια του αισθητηρα αναγνωρισης δαχτυλικων αποτυπωματων

Σε αντίθεση με το Touch ID στο iPhone 5S, ο αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων του Galaxy S5 θα απαιτεί την κλασσική κίνηση – swipe αντί για απλό άγγιγμα. Αυτό σημαίνει ότι η λύση της Samsung θα απαιτεί από τους χρήστες να περάσουν το δάχτυλο τους πάνω από το κουμπί του Galaxy S5 από την μία άκρη ως την άλλη ώστε να ξεκλειδώσει το Galaxy S5.

Σε αντίθεση με την Apple και την περιορισμένη ως τώρα χρήση του Touch ID σε συγκεκριμένα σημεία του iOS 7, η Samsung έχει ενσωματώσει την λειτουργία του αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων σε όλο το λειτουργικό. Αυτό γίνεται με την χρήση δύο νέων λειτουργιών: Personal Folder και Private Mode. Με τον τρόπο αυτό το Galaxy S5 θα μπορεί να κρύψει apps και φωτογραφίες, αρχεία κλπ για να τα εμφανίσει μόνο αν πιστοποιηθεί το δαχτυλικό αποτύπωμα του χρήστη ή κάποιος κωδικός PIN που έχει επιλεγεί.
Samsung Galaxy S5. Fingerprint Security με Personal Folder και Private Mode

Το Samsung Galaxy S5 θα μπορεί να αναγνωρίσει μέχρι και 8 διαφορετικά δαχτυλικά αποτυπώματα σε αντίθεση με τα 5 δαχτυλικά αποτυπώματα του Touch ID στο iPhone 5S. Ο ο αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων του Galaxy S5 δεν μπορεί να αναγνωρίζει βρεγμένα ή ιδρωμένα δάχτυλα, κάτι που εν μέρη ισχύει και στο iPhone 5S. Μένει να δούμε αν η Samsung ανακοινώσει δύο νέα μοντέλα Galaxy S5 από αλουμίνιο και πλαστικό αλλά και αν τα δύο μοντέλα έχουν την ίδια δυνατότητα για επιπλέον ασφάλεια με αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Το Samsung Galaxy S5 αναμένεται να ανακοινωθεί σε λιγότερο από μια εβδομάδα στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, στα πλαίσια του ειδικού Samsung UNPACKED 2014 event. Ήδη η Samsung έχει δώσει μια ιδέα για τα νέα χαρακτηριστικά του Galaxy S5 με teaser φωτογραφία. Σε αντίθεση με την εκδήλωση υπερπαραγωγή του Galaxy S4, η Samsung επελεξε να διοργανώσει ένα μικρότερο event για την παρουσίαση του Galaxy S5 στο πλαίσιο του Mobile World Congress 2014.

Γνωρίζουμε ήδη ότι εκτός από την προσθήκη νέου hardware, η Samsung έχει ετοιμάσει και αισθητικές αλλαγές στο Galaxy S5 με νέο flat TouchWiz interface αλλά και πιθανότατα την χρήση αλουμινίου για το σώμα του κινητού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η πληροφορία που αναφέρει ότι το Galaxy S5 θα χρησιμοποιεί μπαταρία 2900mAh ταχείας φόρτισης.

pestaola.gr




00 inkefalonia general ad 300X250