Ληξούρι: Απόψε έκθεση φωτογραφίας για τους σεισμούς του 1953 και 2014

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 11:17

Ληξούρι: Απόψε έκθεση φωτογραφίας για τους σεισμούς του 1953 και 2014

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Δήμος Ληξουρίου σας καλεί σήμερα:

     Τετάρτη 11 Αυγούστου και ώρα 21:00 μμ

στον Αύλειο χώρο του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου.

 Έκθεση φωτογραφίας για τους σεισμούς του 1953 και 2014

Στον αύλειο χώρο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών και ντοκουμέντων για τους σεισμούς του 1953 και του 2014.

Θα ακολουθήσει η βράβευση για την ανακήρυξη της προϊσταμένης του Τ.Α.Σ Κεφαλονιάς κ.Αθανασίας Κακαβά σε επίτιμη Δημότη Δήμου Ληξουρίου μετά την υπ.αριθμ. 49/2020 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι ακόλουθοι επιστήμονες στα πλαίσια του προγράμματος με τίτλο «Ανάπτυξη δικτύων γνώσης αντιμετώπισης κινδύνων σεισμικών καταστροφών» (Ο.Χ.Ε.: 1.1.1.2): η Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου Βασιλική Κουσκουνά Αν. Καθηγήτρια Σεισμολογίας του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Maria - Jose Jimenez Santos Διευθύντρια Ερευνών, research seismologist, Department of Geology, Museo Nacional de Ciecias Naturales, Μαδρίτη, Ισπανία και ο Mariano Jesus Garcia Fernandez Διευθυντής Ερευνών, research seismologist, Department of Geology, Museo Nacional de Ciecias Naturales, Μαδρίτη, Ισπανία.

Στη συνέχεια και ώρα 21:30 μμ

Ο Δήμος Ληξουρίου σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (Π.Ε.Δ.Ι.Ν.) στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2021, παρουσιάζουν τη συναυλία-αφιέρωμα στη μνήμη του σπουδαίου ερμηνευτή Αντώνη Καλογιάννη με τίτλο:

«Τραγουδώντας Αντώνη Καλογιάννη »

Οι τραγουδιστές της Κεφαλονιάς Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης μαζί με τη Σοφία Μιχαηλίδη, επί πολλά έτη συνεργάτιδα & ερμηνεύτρια του Μίκη Θεοδωράκη σε πλήθος συναυλιών στην Ελλάδα & στο εξωτερικό υπό τη δική του διεύθυνση, πλαισιωμένοι από την 8μελή ορχήστρα τους θα παρουσιάσουν μια μουσική αναδρομή στα αγαπημένα τραγούδια του δημοφιλούς τραγουδιστή Αντώνη Καλογιάννη, από όλες τις περιόδους της καλλιτεχνικής του δημιουργίας. Τη διεύθυνση της ορχήστρας υπογράφει ο πιανίστας Ανδρέας Μπουτσικάκης.

Η Είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθούν τα μέτρα για την προστασία από τον Cov-19.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250