Δήμος Αργοστολίου : Ξεκινούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις - Γκράφιτι σε δεξαμενή στο Κάστρο

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 10:15

Δήμος Αργοστολίου : Ξεκινούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις - Γκράφιτι σε δεξαμενή στο Κάστρο

Ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού στο Δήμο Αργοστολίου Βίκτωρ Ρουχωτάς  φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5, δίνοντας μια “γεύση” από τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι.

«Προγραμματίζουμε εκδηλώσεις για όλο το καλοκαίρι και ξεκινάμε στις 21 Ιουνίου» ανέφερε ο κος Ρουχωτάς και εξήγησε ότι οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την «2η Καλλιτεχνική Συνάντηση Σέρβων και Ντόπιων Καλλιτεχνών». Πρόσθεσε παράλληλα ότι πρόκειται για Φεστιβάλ Ζωγραφικής το οποίο θα διαρκέσει 7 μέρες.  Στα πλαίσια του συγκεκριμένου φεστιβάλ, ο κος Ρουχωτάς αποκάλυψε πως κάθε μέρα θα υπάρχει και μια παράλληλη εκδήλωση π.χ χορός από μπαλέτο, μουσικές από φιλαρμονική…

Ο ειδικός σύμβουλος σημείωσε ότι το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον ζωγράφο Μίλο Σόμπαγιτς, που απεβίωσε από κορωνοϊό. «Στο Φεστιβάλ θα παραβρεθούν δύο καθηγητές πανεπιστημίου, φίλοι του και θα ζωγραφίσουν στη μνήμη του» επισήμανε. Επίσης ο κος Ρουχωτάς αποκάλυψε πως οι δύο ζωγράφοι- καθηγητές θα σχεδιάσουν ένα πολύ ωραίο γκράφιτι σε μια δεξαμενή νερού που βρίσκεται κάτω από το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου. «Η πρόταση που έχω κάνει στους καλλιτέχνες είναι ότι στο Κάστρο ζούσαν ο Λεονάρντο ντι Ντόκι με τη βασίλισσα της Σερβίας Μίλιτσα. Τους έδωσα μια θεματολογία που μπορούν να ζωγραφίσουν» επισήμανε ο κος Ρουχωτάς.

Στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, ο καλεσμένος σημείωσε ότι οι θεατρικές παραστάσεις θα ξεκινήσουν 11 Ιουλίου και θα ξεπεράσουν τις δέκα. Για τους λάτρεις της ροκ μουσικής, ο κος Ρουχωτάς ανέφερε ότι 19 – 20 Αυγούστου θα διοργανωθεί ένα ροκ Φεστιβάλ  με ντόπια συγκροτήματα και άλλα 2 από την Αθήνα ενώ στον αύλειο χώρο του Ξενία και μετά από επαφές του Αντιδημάρχου Γιώργου Τσιλιμιδού, θα γίνουν δύο συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες.

Την αναβίωση της Εβδομάδας Λαϊκού Πολιτισμού προανήγγειλε ο κος Ρουχωτάς, η οποία θα λάβει χώρα στην πλατεία Αργοστολίου 20- 25 Ιουλίου με τις δύο τελευταίες μέρες να είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την Επανάσταση. «Παρουσιάσεις βιβλίων, κλασική μουσική, λαϊκή μουσική, βαρκαρόλα… Αναμένεται ένα γεμάτο καλοκαίρι με ένα αξιόλογο πρόγραμμα» υποστήριξε ο κος Ρουχωτάς.




00 inkefalonia general ad 300X250