Μάγεψε η παιδική παράσταση Ψαροτρομάρας στον Κέφαλο (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2019 17:11

Μάγεψε η παιδική παράσταση Ψαροτρομάρας στον Κέφαλο (εικόνες)

Εξαίσια, μαγική έως καθηλωτική!

Επιμέλεια:Χριστίνα  Αντωνίου

Το Inkefalonia.gr βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» και παρακολούθησε την παράσταση Ψαροτομάρας της Φρόσως Χατόγλου, από το βραβευμένο Κου-κλο θέατρο Κρήτης.

Ήταν ένα θέαμα υψηλής ποιότητας για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους. Σκόρπισε απλόχερα τη μαγεία και τη φανταστική ατμόσφαιρα μέσα από την περίφημη τεχνική του μαύρου θεάτρου. Σε όλη τη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά αναρωτιόντουσαν πώς τα αντικείμενα αιωρούνταν στη σκηνή, ώσπου στο τέλος που εμφανίστηκαν οι τέσσερις συντελεστές ντυμένοι με μαύρα ρούχα και θεώρησαν ότι είναι αυτοί που μετακινούσαν τα «ιπτάμενα» ψάρια στον βυθό.

Η παράσταση περιγράφει την ήρεμη ζωή των ψαριών στην ψαροχώρα μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται ο πρωταγωνιστής ψαροτρομάρας και αναστατώνει ολόκληρο το βυθό. Στην προσπάθειά του να χτίσει το μεγάλο παλάτι θέλει να διώξει όλα τα ψαράκια από τον τόπο τους! Θα μπορέσουν άραγε τα ψαράκια να σταματήσουν τα επεκτατικά σχέδια του ψαροτρομάρα και να τον ψαρέψουν στα δίχτυα τους; Και ποιους τρόπους χρησιμοποιεί ο ψαροτρομάρας και η φίλη του Σουπιά για να πείσουν τα αθώα ψαράκια να εγκαταλείψουν το βυθό;

Αυτό… Δεν θα σας το αποκαλύψουμε!

Η παράσταση γοήτευσε μικρούς και μεγάλους προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα μέσα στο μυστηριώδες σκοτάδι. Εικόνες που θα μείνουν αποτυπωμένες στα παιδιά σαν ένα θέαμα πλημμυρισμένο από κίνηση και χρώματα!

Ευχόμαστε να συνεχίσετε να προσπαθείτε και να μας επισκέπτεστε κάθε φορά ανανεωμένοι.

Συνεχίστε έτσι, τέτοιες παραστάσεις θέλουμε να βλέπουν τα παιδιά!

Λίγα λόγια για το Μαύρο θέατρο...

Πρόκειται για την ύπαρξη μιας κατασκευής γνωστή ως μαύρο κουτί, επενδυμένη με μαύρο ύφασμα που λειτουργεί ως σκηνή και φιλοξενεί στο εσωτερικό της μαριονετίστες ηθοποιούς αόρατους στο μάτι, δίνοντας τη δυνατότητα να προκαλούν ψευδαισθήσεις εκμεταλλευόμενοι τη βοήθεια του γνωστού black light.

Την πολύ καλή εκδήλωση διοργάνωσε η Artbox

DSC 0021

DSC 0021DSC 0021

DSC 0021

DSC 0021DSC 0021DSC 0021

DSC 0021

DSC 0021DSC 0021DSC 0021DSC 0021DSC 0021DSC 0021DSC 0021DSC 0021

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250