Παναγής Μπαρμπάτης: «Μεγάλη ευθύνη και τιμή που με επέλεξε ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 14:08

Παναγής Μπαρμπάτης: «Μεγάλη ευθύνη και τιμή που με επέλεξε ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης»

Ο Κεφαλονίτης μαέστρος μίλησε στον Inkefalonia 89,2 για την ιστορική παράσταση που θα διευθύνει 

Ένας σπουδαίος Κεφαλονίτης μαέστρος, ο Παναγής Μπαρμπάτης, θα διευθύνει μια ιστορική παράσταση-αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη, υπό την αιγίδα, μάλιστα, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου.

Για πρώτη φορά 300 χορωδοί απ’ όλη την Ελλάδα σχηματίζουν μια τεράστια χορωδία, η οποία θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού, συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας, όλα αυτά υπό την διεύθυνση του Κεφαλονίτη μαέστρου.

Μια μεγάλη τιμή τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Κεφαλονιά!

Ο Παναγής Μπαρμπάτης, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 89,2 “Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, γι’ αυτή την σπουδαία εκδήλωση.

«Αυτή η παράσταση αποτελεί μία δικαίωση των 25 χρόνων πορείας μου» ήταν τα λόγια του κ. Μπαρμπάτη για την παράσταση που θα δοθεί την Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Μάλιστα, ο κ. Μπαρπάτης τόνισε πως το καλοκαίρι που μας έρχεται, η παράσταση αυτή θα προσπαθήσει να ανάβει και στην Κεφαλονιά!

Όσο για τα συναισθήματά του, τόνισε: «Προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου με όσο πιο αξιοπρεπή τρόπο μπορώ. Αυτή την στιγμή, ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης, επέλεξε να κάνω αυτό και είναι πολύ μεγάλη ευθύνη μα και πολύ μεγάλη τιμή».

Η παράσταση περιλαμβάνει και άλλους Κεφαλονίτες, καθώς την σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.

Οπότε η Κεφαλονιά θα είναι δυναμικά παρούσα (συμμετέχει και η Γυναικεία Χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ, υπό την διεύθυνση του Αγγελου Μουρελάτου.

Για την Κεφαλονιά, μας μίλησε από καρδιάς ο Παναγής Μπαρμπάτης: «Την Κεφαλονιά την κουβαλάω μέσα μου, μεσ’ την καρδιά μου όπου και να βρίσκομαι. Και έρχομαι στο νησί με την πρώτη ευκαιρία».

https://www.youtube.com/watch?v=RgESJmYHQeM

 




00 inkefalonia general ad 300X250