Πρόγραμμα Δράσεων Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου Μάιος - Σεπτέμβριος 2024

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 21:58

Πρόγραμμα Δράσεων Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου Μάιος - Σεπτέμβριος 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

 

                                     ΜΑΙΟΣ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2024 

Ανακοινώνουμε το πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων της ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ , για το διάστημα από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του χρόνου αυτού . 

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ ( 30/4 ) : Η Ανδρική Χορωδία θα ψάλλει το Τροπάριο της Κασσιανής στους Ι. Ναούς ,Αγίου Ελευθερίου και της Μητρόπολης στο Αργοστόλι .

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ( 3/5 ) : Η Γυναικεία Χορωδία θα ψάλλει τα Εγκώμια στον Ι.Ν. των Αρχαγγέλων στο Αργοστόλι .

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/5 : Διοργανώνουμε στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου την ΣΥΝΑΥΛΙΑ της ΑΝΟΙΞΗΣ , με συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας , της Γυναικείας Χορωδίας μας και μονωδών .

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/5 : Η Γυναικεία Χορωδία μας συμμετέχει στην εκδήλωση για την Ημέρα της ΜΗΤΕΡΑΣ , που διοργανώνει το ΛΥΚΕΙΟ των ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ( Παράρτημα Αργοστολίου ) , στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/5: Η ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ θα οργανώσει την Επετειακή Χορωδιακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 160 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα , στο Δημοτικό Θέατρο , στο Αργοστόλι , που συνδιοργανώνουν η ΠΙΝ/Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς και ο Δήμος Αργοστολίου , με συναυλία της φημισμένης ΧΟΡΩΔΙΑΣ της ΕΡΤ.

Θα παρουσιαστεί το μοναδικό χορωδιακό έργο , με μελοποιημένα ποιήματα Επτανησίων ποιητών, (από γνωστούς Έλληνες μουσουργούς ) , όπως τα είχε παραγγείλει το ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ , με τον Διευθυντή του , αείμνηστο Μαέστρο ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ , που είχε έδρα τότε στην Κεφαλονιά .

14 -20 / 6: Η Ανδρική Χορωδία και η Μαντολινάτα Ενηλίκων μας θα ταξιδέψει στην Νότια Ιταλία για δύο συναυλίες σε Μπρίντιζι και Ματέρα .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/7: Διοργανώνουμε Χορωδιακό Αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ , στον Αύλειο Χώρο του ΞΕΝΙΑ .

27, 28 και 29 / 9 : Θα διοργανώσουμε την Επετειακή 40η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  .

Η φετινή ΧΣΚ. θα είναι αφιερωμένη στην ιστορία της ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ και την προσφορά της στον μουσικό πολιτισμό , παγκόσμια , αλλά και την κοινωνική της προσφορά στα μέλη τους και όχι μόνο .

Σε αυτή την δύναμη της χορωδιακής μουσικής που παράγεται από τις χορωδίες μας αφιερώνουμε την 40ηΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.

Η Κυριακή 29 / 9 / 24 , αφιερωμένη στην Κύπρο με την ευκαιρία της 50ης θλιβερής Επετείου της εισβολής και κατοχής της από τα Τουρκικά στρατεύματα .

Η Παιδική – Νεανική Μαντολινάτα μας θα πάρει μέρος σε καλοκαιρινές εκδηλώσεις Δήμων και συλλόγων .

Για τις δράσεις και εκδηλώσεις αυτές θα βγουν έγκαιρα ειδικά Δελτία Τύπου .

Το ΔΣ.




00 inkefalonia general ad 300X250