Οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του Αργοστολιώτικου Καρναβαλιού το τετραήμερο 15-18 Μαρτίου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 17:56

Οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του Αργοστολιώτικου Καρναβαλιού το τετραήμερο 15-18 Μαρτίου

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις από τις 15/ 3 έως και την Καθαρά Δευτέρα 18/3

Οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις των ημερών που κλείνουν άλλο ένα Αργοστολιώτικο Καρναβάλι κορυφώνονται με την Μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού την Κυριακή 17 Μαρτίου με τη συμμετοχή καρναβαλιστών και αρμάτων και τη συναυλία με τη γνωστή τραγουδίστρια ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις από τις 15/ 3 έως και την Καθαρά Δευτέρα 18/3

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ώρα 7:00μ.μ.: Βραδινή Καρναβαλική Παρέλαση!!

Συγκεντρωνόμαστε & Ξεκινάμε από την πλατεία Βαλλιάνου!

Η βασίλισσα του φετινού Καρναβαλιού, στην βραδινή της έξοδο με τη συνοδεία του 2ου, 3ου & 4ου Δημοτικού σχολείου Αργοστολίου και του Γυμνασίου Κεραμειών, του Λυκείου των Ελληνίδων Αργοστολίου με μεγάλη ομάδα μεταμφιεσμένων χορευτών, μελών και φίλων. Κοντά μας «οι Δραστήριοι νέοι της Θηνιάς» και οι Μαζορέτες από την σχολή Χορού Art & Style Dance School Όλγα Γαλιατσάτου. Στην βραδινή παρέλαση συμμετέχει γκρουπ με Βραζιλιάνες χορεύτριες & ζευγάρι χορευτών Flamenco, η ομάδα θεάτρου δρόμου «Theatro-Theama» με performer.

Η γιορτή συνεχίζεται στην πλατεία Βαλλιάνου, όπου διασκεδάζουμε με τους ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ένα συγκρότημα με νέες ιδέες και νέες μουσικές δημιουργίες που παντρεύει το Funk με το Rock.

ΒΑΛΣΑΜΑΤΑ, στο Πολιτιστικό Περίπτερο Βαλσαμάτων στις 9:00μ.μ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Βάλσαμος» σας προσκαλεί στην καθιερωμένη ετήσια παραδοσιακή Μάσκαρα για παραδοσιακές Καντρίλιες, Λαντσιέρες και Γαϊτανάκι από τα Χορευτικά Συγκροτήματα του Βάλσαμου. Το κέφι ανεβάζει η ορχήστρα των Μάκη Παπά & Ζήση Σκλαβουνάκη.
Πλούσιος μπουφές, χορός και καρναβαλική διάθεση!

ΘΗΝΙΑ, ΡΙΖΑ στην ψησταριά «Ο Κοτσίρης» & ώρα 9.00μμ, Μασκέ χορός με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα Montenero. Διοργάνωση Δήμος Αργοστολίου.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 03 15 175310

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, στην Πλατεία Βαλλιάνου, ώρα : 10.30πμ. 2η Φάση του ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ : Τρεχάτε Ποδαράκια μου… Και όπου Φτάσει Πρώτος…

ΒΛΑΧΑΤΑ, στην πλατεία στις 4.30μμ ο Δήμος Αργοστολίου Παιδικό Πάρτι με την ομάδα Theatro Theama! Μικροί και μεγάλοι φορέστε τις στολές και το μεγαλύτερο σας χαμόγελο! Σας περιμένουμε!

ΣΠΑΡΤΙΑ στο π. Νηπιαγωγείο Σπαρτιών στις 7.00μμ, σας περιμένουμε όλους για μία άκρως αποκριάτικη παράσταση θεάτρου σκιών από τον Βαγγέλη Σταθάτο! Διοργάνωση, Δήμος Αργοστολίου.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ στο κέντρο CAPITOL και ώρα 9.00' μ.μ.

Πρόσκληση στον Αποκριάτικο Χορό του Λυκείου των Ελληνίδων

Καλείσθε να τιμήσετε με την παρουσία σας τον Αποκριάτικο χορό του Λυκείου των Ελληνίδων Παραρτήματος Αργοστολιού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο Capitol (στο Φανάρι), το Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024 και ώρα 9.00'μμ (χρόνος προσέλευσης 8.45 - 9.00 μ.μ)

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Λ.Ε.Α. Έναρξή προγράμματος: 10. 00μ.μ.

Εκλεκτή Μουσική. Πλούσια λαχειοφόρος αγορά.

Με μάσκα ή χωρίς. σας περιμένουμε! H παρουσία σας θα είναι τιμητική.

Τιμή κατ’άτομο 25€ (Είσοδος, φαγητό. κρασί), Για παιδιά έως 10ετών /10€

ΤΡΑΥΛΙΑΤΑ, στην αίθουσα «ΣΤΑΤΕΡΙ» & ώρα: 9.00μμ. Αποκριάτικος Χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Πεσσαδιάνα», με ζωντανή μουσική, χορό, φαγητό & ποτό. Τιμή εισόδου 20€, τα παιδιά έως 12 ετών/12€.

ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ, Παραδοσιακή Μάσκαρα, στην κλειστή αίθουσα της Εκκλησίας & ώρα 7:00μμ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φαρακλάτων «Παναϊτ Ιστράτι-Κυκλώπεια Τείχη» και ο ΠΑΟ Εύγερος, συνδιοργανώνουν την παραδοσιακή Μάσκαρα των Φαρακλάτων, με ζωντανή μουσική από την ορχήστρα του Μάκη Παπά, Καντρίλιες  και Γαϊτανάκι. ΠΟΤΟ-ΦΑΓΗΤΟ & ΠΛΟΥΣΙΑ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ.

Σας περιμένουμε!!!

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Μαρτίου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Κεντρική Παρέλαση Καρναβαλιού στις 3.00μ.μ.

Ελάτε να διασκεδάσουμε στην Πλατεία Βαλλιάνου την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Σημείο Εκκίνησης μπροστά από το Δικαστήριο.

Την εκδήλωση παρουσιάζουν η Βάνια Σαμόλη & ο Κυριάκος Κυριακόπουλος.

Την παρέλαση θα ανοίξουν γκρουπ με Βραζιλιάνες χορεύτριες & ζευγάρι χορευτών flamenco, μαζορέτες, οι σύλλογοι του νησιού που θα σκορπίσουν χρώματα, μουσική, κέφι και πολύ τρέλα στην καρδιά της πόλης, σε καρναβαλικούς ρυθμούς από τον DJ Αχιλλέα Θωμάτο, καλωσορίζοντας άρματα, μασκαράτες, μικρούς & μεγάλους καρναβαλιστές. Στην Αποκριάτικη Παρέλαση συμμετέχει η ομάδα θεάτρου δρόμου «Theatro-Theama», με performer (ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, παλιάτσους, εντυπωσιακές φουσκωτές κινούμενες φιγούρες), που θα μας οδηγήσουν στο αποκορύφωμα της φετινής Αποκριάς, ενώ το κέφι θα απογειωθεί μετά την παρέλαση με Βραζιλιάνικη σάμπα & Flamenco και τη γνωστή τραγουδίστρια ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.

ΤΡΑΥΛΙΑΤΑ Μάσκαρα των Φραγκάτων στην αίθουσα ΜΥΘΟΣ + ESTIASIS ώρα 21:00. Άνδρες μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες θα χορέψουν καντρίλιες και θα πλέξουν το γαϊτανάκι, με ζωντανή μουσική, χορό, φαγητό και ποτό. Πλούσια λαχειοφόρος. Είσοδος: 20 €.

Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Φραγκάτων «Ο Μέρμηγκας».

 Argostoli Carnival Anastasia 01

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 Μαρτίου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΚΟΥΛΟΥΜΑ στον ΚΟΥΤΑΒΟ από τις 12.00μ. Ο Δήμος Αργοστολίου διοργανώνει τα παραδοσιακά ΚΟΥΛΟΥΜΑ με σαρακοστιανά και τετραμελή ορχήστρα, στο τραγούδι η Μαρίνα Ζέρβα.

ΣΚΑΛΑ, ώρα 12:00μ.     

 Ο Δήμος Αργοστολίου & ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σκάλας «Πηνελόπη» διοργανώνουν τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ της Καθαράς Δευτέρας στην Κεντρική Πλατεία της Σκάλας με την ορχήστρα του Άγγελου Ανδρεάτου και παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα.

 

                                          Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Αργοστολίου

 




00 inkefalonia general ad 300X250