Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Κώστα Ευαγγελάτο από «Το Ριφόρτσο»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 12:41

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Κώστα Ευαγγελάτο από «Το Ριφόρτσο»

Ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας και Ιθάκης «Το Ριφόρτσο», με την συνδιοργάνωση του Δήμου Αργοστολίου, την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023, ώρα 21:00, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση-αφιέρωμα για τον ζωγράφο, λογοτέχνη, θεωρητικό της τέχνης και performer Κώστα Ευαγγελάτο, με αφορμή την επέτειο της διεθνούς πενηντάχρονης εικαστικής και ποιητικής δημιουργίας του (1973-2023).  

Στην εκδήλωση συμμετέχει με ομιλία του ο Ηλίας Τουμασάτος, Δρ. Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, εκπαιδευτικός & συγγραφέας.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης η διακεκριμένη μαέστρος και σοπράνο Χριστίνα Ρόκκου θα απαγγείλει και θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά τα ποιήματα του Κώστα Ευαγγελάτου, τα οποία μελοποίησε από την συγκεντρωτική συλλογή του «Εγκάρσια Ρήματα», με την συνοδεία του εξαιρετικού μουσικού και πιανίστα Γιώργου Κωνσταντινίδη. 

Παράλληλα , στο ιστορικό και εμβληματικό περιβάλλον του "Κήπου του Νάπιερ"  προέκταση της κεντρικής πλατείας του Αργοστολίου, ο τιμώμενος θα διαμορφώσει εικαστικό περιβάλλον με εποπτικά μέσα, ενθυμήματα και δημιουργίες του.

Χορηγοί εκδηλώσεων :

«Κατερίνα Μουίκη – Γεράσιμος Νεόφυτος & ΣΙΑ ΟΕ»

«3 Wise Monkeys»  Εστιατόριο – bar, Άσσος , Charlie – Rigas - Steve

Είσοδος ελεύθερη.

2


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250