Μάγκυ Παπαδάτου στον COSMOS 96,5: Θέλουμε να φτιαχτεί στην Κεφαλονιά ένας πυρήνας Τέχνης – Επιστήμης – Εκπαίδευσης – Οι δράσεις μας για την κλιματική αλλαγή συνεχίζονται

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 14:29

Μάγκυ Παπαδάτου στον COSMOS 96,5: Θέλουμε να φτιαχτεί στην Κεφαλονιά  ένας πυρήνας Τέχνης – Επιστήμης – Εκπαίδευσης – Οι δράσεις μας για την κλιματική αλλαγή συνεχίζονται

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» φιλοξενήθηκε η Γεωπόνος MSc. Μάγκυ Παπαδάτου και συντονίστρια των εκδηλώσεων με θέμα την Κλιματική Κρίση και Αλλαγή, προκειμένου να γίνει μια αποτίμηση των δράσεων που έλαβαν χώρα στην Κεφαλονιά του καλοκαίρι.

«Και οι 2 εκδηλώσεις (Έκθεση «Φύση Πάσχουσα» και η Ημερίδα με θέμα την Κλιματική Αλλαγή) ανήκουν κάτω από την ομπρέλα του πολυθεματικού έργου Κλιματική Κρίση και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2023, με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού. Ξεκινάει τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί του Ιούνιο».

«Θεωρώ ότι όλη αυτή η προσέγγιση ήταν κάτι διαφορετικό για το νησί μας, ειδικά οι εκθέσεις του Καλοκαιριού, οι οποίες έτυχαν μεγάλης αποδοχής από το κοινό. Όχι μόνο στην Κεφαλονιά, γιατί αυτές οι εκθέσεις βρέθηκαν στην λίστα (περιοδικού πανελλαδικής εμβέλειας) με τις 10 καλύτερες εκθέσεις του Καλοκαιριού. Ο κόσμος κατάλαβε τα μηνύματα του έργου και είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι που ανταποκρίθηκε».

«Η επιστημονική ημερίδα  έγινε την 1η Οκτωβρίου. Είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε μεγάλους επιστήμονες από τους μεγαλύτερους φορείς και Πανεπιστήμια της χώρας. Μας τίμησαν, παρουσίασαν μελέτες, έρευνες, κατέθεσαν τις απόψεις τους αλλά και τις προτάσεις του για ένα μέλλον καλύτερο.  Στην ημερίδα ακούστηκαν πράγματα τα οποία δεν τα ξέραμε. Για παράδειγμα ο όρος, πολύτιμες γαίες. Βέβαια, ο κόσμος ακούγοντας αυτόν τον όρο δεν θα συγκινηθεί και έτσι βρίσκουμε τρόπους για να ευαισθητοποιηθεί ο άνθρωπος και ένας από αυτούς είναι να απευθυνθούμε στα παιδιά».

«Και η ομιλία του κου Παπαθεοδώρου ήταν ενδιαφέρουσα καθώς εξήγησε ότι τα νησιά μας ήταν ενωμένα μεταξύ τους, αλλά πάντα νησιά – ποτέ ενωμένα με την ηπειρωτική Ελλάδα. Επίσης γύρω από την Κεφαλονιά ο βυθός της θάλασσας είναι πολύ πλούσιος και έχει δάση από φύκια και θα μπορούσαν να είναι και τουριστικός προορισμός».

«Όλες αυτές οι δράσεις δεν θα σταματήσουν. Θα συνεχίσουμε και το πιο κοντινό μας είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Έχουμε σκεφτεί με την κα Φραγκοπούλου να φτιαχτεί στο νησί μας ένας πυρήνας Τέχνης – Επιστήμης – Εκπαίδευσης, οπότε οι δράσεις είναι μπροστά μας».




00 inkefalonia general ad 300X250