Η Πολιτιστική Στέγη Τρωιαννάτων για την γιορτή του Τρύγου και της Μουσταλευριάς - Ευχαριστίες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2022 10:02

Η Πολιτιστική Στέγη Τρωιαννάτων για την γιορτή του Τρύγου και της Μουσταλευριάς - Ευχαριστίες

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΤΡΩΙΑΝΝΑΤΩΝ: Γιορτή τρύγου και μουσταλευριάς 2022

Μία αναπαράσταση του τρύγου στα αμπέλια Ρομπόλας της Κοινοτητας Τρωιαννάτων και της παρασκευής της Μουσταλευριάς από τίς νοικοκυρές σαν αγνό γλύκισμα των τρύγητάδων και της οικογένειας .

Τα τραγούδια και τα πειράγματα των τρυγηταδων αρχίζουν από τα χαράματα για να καταλήξουν στο λινό του σπιτιού όπου μετά το πάτημα των σταφυλιών ο μούστος θα καταλήξει στα βαρέλια όπου πριν αρχίσει να βράζει οι νοικοκυρές θα πάρουν το μερτικό τους για να παρασκευάσουν την μουσταλευριά . Ένα υπέροχο αγνό γλύκισμα όπου το απολαμβάνει η οικογένεια είτε λιαστό είτε φυσικό .

Η φετινή εορτή μετά τα δυο χρόνια παύσης λόγω της πανδημίας ήταν για μας , στην ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΤΡΩΙΑΝΝΑΤΩΝ , ένα εξαιρετικό πανηγύρι που μας έδωσε χαρά και ζωή για την ιστορία και τον πολιτισμό μας .

Η συνεργασία μας με το Λύκειο Ελληνίδων Αργοστολιου και την υπέροχη αναπαράσταση των δρώμενων του τρύγου και της μουσταλευριάς ήταν για μια ακόμη φορά εξαιρετική και ευχαριστούμε θερμά τόσο την πρόεδρο κ Ευρώπη Μοσχονά όσο και τα μέλη , χορευτές , μικρούς πατητές , για την συνεργασία .

Επίσης ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς που μας στήριξαν .

Και όλα τα ΜΜΕ που έκαναν τον κόπο να ανέβουν στην γιορτή μας για να φωτογραφήσουνε και να γράψουν αξιόλογα σχόλια .

Η προσέλευση των συγχωριανών μας ήταν αυθόρμητη και τους ευχαριστούμε θερμά .

Η δίκη μας ευχαρίστηση είναι να διατηρήσουμε τα έθιμα και τα πολιτιστικά στοιχεία του τόπου μας και μάλιστα θεσμών που λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης σβήνουν και χάνονται .

Ευχαριστούμε και σας που ήλθατε , η που σκεφτήκατε να ελθετε και μας στηρίζετε και είστε πάντα στο πλευρό μας .

Σωτήρης Κουρής 




00 inkefalonia general ad 300X250