Παραιτήσεις Δανάλη και Παυλάτου από το ΔΣ της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 21:13

Παραιτήσεις Δανάλη και Παυλάτου από το ΔΣ της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας

Παραιτήσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας των μελών κ. Δανάλη Γεράσιμο και Παυλάτο Νίκο.

Σας κάνω γνωστό ότι τα μέλη του Δ.Σ. της Φ.Σ.Κ. Δανάλης Γεράσιμος, έφορος που επί 23 χρόνια συναπτά υπηρέτησε με αγάπη και ευθύνη μέσα από τα Δ.Σ της Φ.Σ.Κ, και ο Παυλατος Νίκος γραμματέας της Σχολής, ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ.

Η Φ.Σ.Κ. κινδυνεύει. Έχει καταρρεύσει κτιριακά και πνευματικά.

Τα αίτια παραιτήσεων μας αφορούν τον τρόπο Διοίκησης και τις πράξεις του Προέδρου κ. Βεργωτή Γεράσιμου και της πλειοψηφίας του Δ.Σ χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε και τις δικές μας ευθύνες.

Σας λέγω λοιπόν ότι:

1) Το κτίριο έχει καταρρεύσει. Η αίθουσα συναυλιών δεν είναι λειτουργική πλέον και όλες οι υποδομές του κτιρίου είναι σε τραγική κατάσταση. Πέντε χρόνια τώρα δεν έχει μπει ούτε καρφί.

2) Το ωδείο μας έχει υποστεί ανεπανόρθωτη πνευματική καταστροφή. Το ωδείο μας, το καμάρι του τόπου μας, που για πολλές δεκαετίες διαπαιδαγώγησε μουσικά και όχι μόνο εκατοντάδες Κεφαλλονιτοπουλα (παραιτήσεις καθηγητών και καλλιτεχνικής Διευθύντριας).

3) Το Δ.Σ. έχει απαξιωθεί, παραβιάζεται συστηματικά το καταστατικό, και οι συνεδριάσεις γινόταν μετά από μεγάλη πίεση δική μας, και συνήθως οι αποφάσεις του έμειναν ανενεργές.

4) Η ΜΠΆΝΤΑ? 4 χρόνια τώρα την είδατε?.

40000 ευρώ και πλέον τον χρόνο περίπου στοιχίζει για 10 μαθητές, με ένα αρχιμουσικό με κλειστό συμβόλαιο των 2000 ευρώ περίπου το μήνα και χωρίς καμία επαφή και συνεργασία με το Δ.Σ. και το ωδείο.

Στις 31/7/2021 και ενώ η σύμβαση που είχε υπογράψει έληγε χωρίς να έχει υλοποιήσει ούτε ένα σημείο της , του ανανεώθηκε χωρίς καμία λογική.

Το αποκορύφωμα, το βιογραφικό που παρουσίασε με τίτλους και πτυχία που δεν τα έχει, και βέβαια το βιογραφικό είναι στη διάθεση σας διότι έχει επικοινωνηθεί από τον Πρόεδρο ως Δελτίο Τύπου.

Καταλαβαίνετε ακριβώς σε τι πνευματικές και πολιτιστικές ανισορροπίες πορεύεται η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας.

Οι δικές μας παραιτήσεις ακολουθούν τις προπορευόμενες δύο παραιτήσεις των αγαπητών συναδελφισσών που ήταν στο Διοικητικό Συμβούλιο 4 παραιτήσεις σε 2,5 χρόνια.

Αυτά προς ώρας.

Είμαι ήσυχος με την συνείδηση μου είμαι στο φως.

Με τιμή

Ο παραιτηθείς γραμματέας της Φ.Σ.Κ.

Παυλάτος Νίκος

................................................................................................................................................................................

Δελτίο Τύπου 2

Επιστολή του παραιτηθέντος γραμματέα της Φ.Σ.Κ. Νίκου Παυλάτου.

Προς: τον πρόεδρο Γεράσιμο Βεργωτή και τα μέλη του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας.

Πρόεδρε.

Σε αυτή σου την διάλεξη δεν θα παρευρεθώ για δύο λόγους:

1) Γιατί χρησιμοποιείς για άλλη μια φορά το ανώτερο όργανο της Φ.Σ.Κ.,την γενική συνέλευση για να νομιμοποιήσεις τις παράνομες ενέργειες και αποφάσεις σας που έχουν οδηγήσει τον χώρο σε αυτή την κατάσταση.

2) Γιατί η παρουσία μου σε μια τέτοια συνακρόαση θα ήταν σαν να νομιμοποιώ αυτήν την διαδικασία και τα αποτελέσματα της.

Άλλωστε είναι η εποχή τώρα που δεν έχεις όσους χρειάζεσαι για να πετύχεις τον σκοπό σου.

Α. Οικονομικός απολογισμός του 2021.

Άφαντος παρά τις εκκλήσεις μας του Γεράσιμου Δανάλη και Νίκου Παυλάτου επί μήνες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει ασχοληθεί.

Β. Επικύρωση απόφασης του Δ.Σ. ως προς την επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή.

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ -- ΑΠΕΥΘΕΊΑΣ ΑΝΆΘΕΣΗ.

ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΉ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆ ΣΤΟΥΣ ΝΌΜΙΜΑ ΜΕΣΩ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΚΉΡΥΞΗΣ, ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΝΤΕΣ. Η ΑΠΕΥΘΕΊΑΣ ΑΝΆΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΌΠΟΣ ΠΟΥ ΈΓΙΝΕ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΉΣ ΣΧΟΛΉΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΊΑΣ.

Τέλος σε ένα κοινό σπίτι όταν κάποιος αλλάξει αυθαίρετα την κλειδαριά της εξώπορτας θεωρεί κάποιους ανεπιθύμητους.

Η αξιοπρέπεια μου, οι αξίες μου , η ανατροφή μου και η στάση ζωής μου όπως και τα λάθη μου και τα σφάλματα μου δεν μου επιτρέπουν πλέον καμία έκπτωση στις αντιδράσεις μου ως προς το προσώπου σου Γεράσιμο Βεργωτή.

Παρασκευή 12/8 Και ώρα 3:00 το μεσημέρι περίπου με οπτική επαφή δική μου η κυρία Α.Κ μαζί με τον τεχνίτη κλειδαρά με δική σου προφανώς εντολή Πρόεδρε κακοποίησαν και βεβήλωσαν την εξώπορτα της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας και κατ' επέκταση όλων των χώρων. Λες και ήταν η εξώπορτα του σπιτιού σου η είμαστε ενοικιαστές σου.

Πρωτοφανές και θλιβερό γεγονός για την Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας, από τις πιο μαύρες σελίδες της λαμπρής ιστορίας της.

Ένα πράγμα σκεφτείτε. Τέσσερις παραιτήσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μέσα σε 2.5 χρόνια και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Αλήθεια - Συνεργασία - Σεβασμός - Υπευθυνότητα απουσιάζουν από το χώρο. Όπως δυστυχώς απουσιάζει και η Δημοκρατία. Και χωρίς Δημοκρατία δεν μπορεί να παραχθεί Πολιτισμός.

Η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας είναι πάνω από όλους.

Και Φυσικά δεν ανήκει σε κανέναν.

Αγαπητέ Γεράσιμε Βεργωτή εις το επανιδείν και στο επανακουβεντιάζειν σε άλλα πεδία σύντομα.

Ο παραιτηθείς γραμματέας της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας.

Με τιμή

Παυλάτος Νίκος.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250