H αντιδήμαρχος Κρυσταλλία Μιχαλάτου στον COSMOS 96,5 για τις εκδηλώσεις στην Λειβαθώ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 22:45

H αντιδήμαρχος Κρυσταλλία Μιχαλάτου στον COSMOS 96,5 για τις εκδηλώσεις στην Λειβαθώ

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε η Αντιδήμαρχος Λειβαθούς Κρυσταλλία Μιχαλάτου, η οποία αναφέρθηκε:

 Στις εκδηλώσεις της Λειβαθούς: « Να ευχαριστήσω όλους τους συλλόγους , του Προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια γιατί υπάρχει μια πάρα πολύ καλή συνεργασία για να βγεί αυτό το αποτέλεσμα .Προσπαθούμε σε όλα τα χωριά να έχουμε αξιόλογες εκδηλώσεις , για να μπορέσουμε να δώσουμε στα παιδιά κάτι διαφορετικό, αλλά και για τους μεγάλους. Ετοιμάζουμε κάποιες βραδιές γευσιγνωσίας και στη Λειβαθώ, στα Τραυλιάτα την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Διονύση Καλογηρά, ταυτόχρονα έχουμε έκθεση φωτογραφίας την Κυριακή  στα Κουρκουμελάτα  «ΜΙΚΡΑΣΙΑ – ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ», τα «Πεσσάδεια» που γίνονται κάθε χρόνο. Στα «Πεσσάδεια» θα υπάρχει χορευτική παράσταση , ομιλίες από τον κ. Αργυρό και την κ. Ευρώπη Μοσχονά την επόμενη μέρα  και την Τρίτη μέρα καλλιτεχνικό εργαστήρι για τα παιδιά. Έχουμε επικεντρωθεί στα παιδιά και προσπαθούμε να εντάξουμε πολλές εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν μ αυτά, όπως πρώτη φορά φέτος στα Σπαρτιά σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο το «Σπάρτο», θα γίνει εκπαιδευτική ρομποτική 7 Αυγούστου. Θα έρθει η κ. Μαριλίζα Ποντικού-Λιγνού , είναι πολύ αξιόλογος επιστήμονας, έχει εκδώσει και βιβλίο , εργάζεται πάνω στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής και θα γίνει ένα μικρό εργαστήριο για τα παιδιά. Πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά και θέλουμε να το καθιερώσουμε και να συνεχιστεί αυτή η δράση. Επίσης στα Σπαρτιά , σε συνεργασία ειδικά με την κ. Λίτσα Παυλάτου την οποία ευχαριστώ δημόσια, αλλά και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου το  «Σπάρτο», γίνεται για δεύτερη χρονιά έκθεση εικαστικής δημιουργίας  σε ένα πανέμορφο πλακόστρωτο στα Σπαρτιά , του Αγίου Γερασίμου και συμμετέχουν Κεφαλονίτες Καλλιτέχνες και πάρα πολλά παιδιά τα οποία εκθέτουν τα έργα τους και είναι  υπέροχα, είναι ταλέντα. Πιστεύω ότι φέτος το καλοκαίρι που και οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές, γιατί τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα, έχουμε σε κάθε χωριό κάτι για να χαρεί ο κόσμος και να συμμετέχει.  Το ζητούμενο είναι κάθε φορά να βγαίνει κάτι διαφορετικό και μέσα από συζητήσεις να βγαίνουν και καινούργιες εκδηλώσεις , να αφουγκραζόμαστε τον κόσμο και να γινόμαστε καλύτεροι».

Στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στα Βλαχάτα: « Όλο το χωριό το χάρηκε, συμμετείχαν και βοήθησαν όλοι και ο Σύλλογος «Αίνος» ήταν πολύ δραστήριος και τα παιδιά όλα προσπάθησαν για το καλύτερο. Είχε πάρα πολύ κόσμο και σε όλες τις εκδηλώσεις υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή».

Στις εκδηλώσεις του Άλσους της Καλλιθέας: « Θα πραγματοποιηθούν και για παιδιά 17 Αυγούστου εκδηλώσεις και στις 21 Αυγούστου θα παρουσιάσει η Χορωδία Λειβαθούς το πρόγραμμα της. Προηγήθηκε η εκδήλωση με τους «Κεφαλλήνες». Θα υπάρχει και μια άλλη εκδήλωση στη Λακύθρα που θα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα , «Η Λακύθρα στο πέρασμα του χρόνου» στο Δημοτικό Σχολείο. Από εμάς δόθηκε φέτος έμφαση στο Αλσύλλιο γιατί είναι το στολίδι μας και θεωρούμε ότι πρέπει να αναδειχθεί και να γίνονται εκδηλώσεις και δράσεις εκεί».

Στην αξιοποίηση του Άλσους της Καλλιθέας: « Θα είναι δύσκολο, γιατί είναι οι συγκυρίες τέτοιες, που δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί κάποιος σ αυτό το όραμα που έχουμε. Πρέπει να γίνει μια μεγάλη εγκατάσταση εκεί και αν εξελιχθεί θετικά, θα αλλάξει όλη η περιοχή. Θα είναι θετικό για όλη τη Δημοτική Ενότητα Λειβαθούς μαζί με τα όσα έχουμε προς εφαρμογή στο πρόγραμμα μας».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

Απόδοση κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου.




00 inkefalonia general ad 300X250