Πρωτοψάλτης στον COSMOS 96,5 : Ο κόσμος να γράφει τα παιδιά του στη Φιλαρμονική - Δωρεάν τα μαθήματα και το όργανο

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:30

Πρωτοψάλτης στον COSMOS 96,5 : Ο κόσμος να γράφει τα παιδιά του στη Φιλαρμονική - Δωρεάν τα μαθήματα και το όργανο

O Διευθυντής της μπάντας της Φιλαρμονικής Κεφαλονιάς Άγγελος Πρωτοψάλτης φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» εν όψει της Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18-12-2021 στις 20:00 στον Θέατρο Αργοστολίου.

«Ετοιμαζόμαστε για την συναυλία μας, η οποία θα περιλαμβάνει Χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο, εύθυμο, στο κλίμα των ημερών. Θα συμμετέχουν και οι 22 μουσικοί της Φιλαρμονικής, ενώ θα έχουμε και 2 έκτακτους από την Κέρκυρα. Υπάρχει πολύ μεράκι από τα παιδιά της μπάντας, δουλεύουν, διαβάζουν και πάμε πολύ καλά».

«Η προετοιμασία γίνεται πάντα με βάση τα μέτρα, τα οποία  βγάζουν ανά 3 εβδομάδες. Οι πρόβες ευτυχώς επιτρέπονται σε εσωτερικό χώρο, με αποστάσεις βέβαια, με εμβόλια και με τεστ. Έτσι μπορούμε να δουλέψουμε. Βέβαια, αναφορικά με την συναυλία, δεν επιτρέπεται να την παρακολουθήσουν ανεμβολίαστοι, κάτι που με δυσαρεστεί αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς».

«Την παραμονή των Χριστουγέννων θα βγούμε κι εμείς στον δρόμο για να παίξουμε κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ανήμερα των Χριστουγέννων, παλαιότερα έβγαιναν οι μουσικοί, αλλά φέτος δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι τέτοιο».

Για τη συμμετοχή στη Φιλαρμονική

«Όποιος θέλει μπορεί να κάνει εγγραφή οποιαδήποτε στιγμή. Υπάρχει κάτι που με δυσαρεστεί. Ενώ υπάρχουν μουσικά τμήματα και μπάντες, βλέπω ότι ο κόσμος δεν εγγράφει τα παιδιά του και δεν υπάρχει η προσέλευση που θα περιμέναμε. Και μιλάμε γενικότερα, όχι μόνο για τα όργανα της μπάντας. Έχουμε στείλει ενημερώσεις και στα δημοτικά σχολεία, αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση. Και λέμε δημοτικά γιατί η καταλληλότερη ηλικία, για να ξεκινήσει ένα παιδί, είναι 8-9 ετών».

«Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και τα παιδιά, έχουν τόσες πολλές δραστηριότητες και δεν θέλουν άλλες, αλλά η μουσική είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα. Πάντως η Μπάντα της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας προσφέρει τα μαθήματα όλα (θεωρία- όργανο), δωρεάν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.  Η Φιλαρμονική παρέχει και το όργανο δωρεάν. Μακάρι να μας ακούει ο κόσμος και από το 2022 η Φιλαρμονική να γεμίσει με παιδικές φωνές».




00 inkefalonia general ad 300X250