Η θεατρική δράση «Μικροί Ομηρικοί Ήρωες» στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 18:16

Η θεατρική δράση «Μικροί Ομηρικοί Ήρωες» στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιθάκης

Λιγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και οι Μικροι Ομηρικοί Ήρωες είναι στην τελική ευθεία να υλοποιήσουν τον στόχο τους, την δημιουργία μιας συλλογής πρωτότυπων ψηφιακών παραμυθιών μέσω της δημιουργικής γραφής και του θεατρικού παιχνιδιού, έχοντας, ως αφετηρία το έπος της Οδύσσειας.

Τα παιδιά εμπνέονται τους δικούς τους σύγχρονους ήρωες, γράφουν, ζωγραφίζουν, παίζουν και ψηφιοποιούν την δική τους ιστορία.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την Οδύσσεια του Ομήρου μέσα από βιωματική μάθηση και θα καταφέρουν να συνδέσουν δημιουργικά το παρελθόν με το παρόν, εστιάζοντας στον χαρακτήρα και τις αξίες του κάθε ήρωα στο τότε και στο σήμερα.

Η δημιουργική γραφή, ως διαδικασία καλλιεργεί την σκέψη και τον λόγο, οξύνει την φαντασία των παιδιών και οδηγεί τις ιδέες τους σε μια καλλιτεχνική απελευθέρωση. Οι ομάδες εργασίας θα γράψουν την δική τους ιστορία δίνοντας στον ομηρικό ήρωα μια νέα ταυτότητα, ο οποίος θα έρθει σε επαφή με έννοιες και ζητήματα που μας απασχολούν στο σήμερα, όπως οι κοινωνικές διακρίσεις, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο εκφοβισμός και η διαφορετικότητα.

Μετά την καταγραφή της κάθε ιστορίας θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο εικονογράφησης. Τα παιδιά θα αποφασίσουν ποιά σημεία των ιστοριών τους, θέλουν να μετατρέψουν σε ζωγραφικά στιγμιότυπα, φωτογραφίες, ψηφιακές εικόνες και κολάζ. Με αυτήν την διαδικασία θα αναπτυχθούν οι καλλιτεχνικές τους δεξιότητες, θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη των εικαστικών, δημιουργώντας ένα παραμύθι σε έντυπη μορφή, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στο τελικό στάδιο της δράσης, την οπτικοακουστική καταγραφή

Η δράση γίνεται δωρεάν και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021.

Τόπος Διεξαγωγής: Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιθάκης (Κ.Π.Ε)

Δημιουργική Γραφή - Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Εικαστικά - Εικονογράφος: Μαρίνα Στελάτου

Μουσικοκινητική - Χορογράφος: Βίκυ Σαχπάζη

Επιμέλεια Δράσης - Θεατρολόγος, Σκηνοθέτης: Αθηνά Αρσένη

Ερευνα, Δραματουργία - Θεατρολόγος, Ηθοποιός: Μάυ Χάννα

Ψηφιοποίηση - Video Artist: Γιάννης Αρσένης

Η θεατρική δράση «Μικροί Ομηρικοί Ήρωες» τελεί υπό την αιγίδα και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διοργάνωση: Λωτοφάγοι Α.Μ.Κ.Ε.

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250