Η παραλία του Τσιλιβή είναι η μοναδική στη Ζάκυνθο με ναυαγοσώστη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 19:23

Η παραλία του Τσιλιβή είναι η μοναδική στη Ζάκυνθο με ναυαγοσώστη

Η πολυσύχναστη παραλία του Τσιλιβή είναι η μοναδική στη Ζάκυνθο που διαθέτει ναυαγοσώστη και το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, βρίσκει το νησί με σοβαρές εκκρεμότητες στο ζήτημα της ασφάλειας των λουομένων και με συνανθρώπους μας που ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα.

Το πρόβλημα της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών είναι ένα από τα σοβαρότερα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ζακύνθου το φετινό καλοκαίρι και αυτό που τώρα απαιτείται είναι ένας έγκαιρος σχεδιασμός για το επόμενο καλοκαίρι, καθώς φέτος το Λιμεναρχείο έχει ήδη βεβαιώσει χρηματικά πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ που θα κληθεί να πληρώσει ο Δήμος.


Το θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουλίου όταν τέθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Σε αυτή τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος -που δέχτηκε εντονότατη κριτική για αδράνεια και παντελή έλλειψη πρωτοβουλιών για να υπάρξουν ναυαγοσώστες στις παραλίες – ανέφερε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος αδυνατεί να κάνει τις συγκεκριμένες προσλήψεις και πως το πρόβλημα προϋπήρχε. Ωστόσο αναγνώρισε πως φέτος ήταν ιδιαίτερα οξύ, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων του νέου Προεδρικού Διατάγματος αλλά και της έλλειψης ζήτησης για τις θέσεις που προκυρήχθηκαν.

«Το πρόβλημα εδώ και χρόνια δεν λύθηκε σωστά. Φέτος ήταν ακόμη πιο σοβαρό καθώς λόγω της πανδημίας οι σχολές ναυαγοσωστικής δεν λειτούργησαν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος δικαιολογώντας την κατάσταση που υπάρχει.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος επανέλαβε πως το κόστος για την κάλυψη των παραλιών έφτανε το 1,5 εκατομμύριο, ενώ υπήρχε απροθυμία και από ιδιωτικές εταιρείες να καλύψουν μέλος του εξοπλισμού.

Αν και ο Δήμαρχος σημείωσε πως καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για να καλυφθούν οι παραλίες με διαγωνισμούς, προκηρύξεις αλλά και επαφές με εταιρείες, η αντιπολίτευση επέμεινε στην κριτική υποστηρίζοντας πως στόχος της δημοτικής αρχής ήταν να μην δαπανηθούν χρήματα.

ΕΡΜΗΣ