Δυο παρατηρήσεις από τον Θόδωρο Γαλιατσάτο για τον Αξονικό Τομογράφο της Κέρκυρας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 09:45

Δυο παρατηρήσεις από τον Θόδωρο Γαλιατσάτο για τον Αξονικό Τομογράφο της Κέρκυρας

ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Επιτέλους, ο αξονικός τομογράφος 64 τομών που η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ ενέταξε με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ στο ΕΣΠΑ 2014/2020 μετά από αίτημα της τότε διοίκησης του Γ.Ν Κερκύρας, εγκαθίσταται οσονούπω.

Ως ΑΝΑΣΑ είμαστε ευτυχείς για την εξέλιξη αυτή.

Μόνο που η θετική αυτή εξέλιξη συνοδεύτηκε απο την δημοσιοποίηση της πρόθεσης της σημερινής διοίκησης του Γ.Ν Κέρκυρας να στείλει τον μέχρι τώρα λειτουργούντα τομογράφο 16 τομών στα Ιωάννινα!

Προφανώς με τις ευλογίες της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ , που άλλωστε συνηθίζει αυτές τις πρακτικές , αφαιρώντας σοβαρές δομές υγείας από τα νησιά και στέλνοντας τες στα μεγάλα αστικά κέντρα της δυτ. Ελλάδας ( οπως οι ΜΕΘ Λευκάδας και Αργοστολίου που πήγαν στην Πάτρα).

ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

  1. η νησιωτικότητα και τα προβλήματα που δημιουργεί εχει "αναβαθμιστεί" και αναφέρεται πλέον και στο Σύνταγμα της χώρας. Δυστυχώς, όπως φαίνεται από την συμπεριφορά της 6ης ΥΠΕ και του ΔΣ του νοσοκομείου Κέρκυρας, η στήριξη των νησιών μας και ειδικά των δομών υγείας , η νησιωτικότητα ως φιλονησιωτική πολιτική παραμένει στα χαρτιά.
  2. σε δηλώσεις του ο βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ κ. Γκίκας, δικαιολογώντας την απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου, ισχυρίζεται οτι ενα δευτεροβάθμιο νοσοκομείο δεν μπορεί να εχει δυο τομογράφους. Όμως αυτό δεν είναι ένα από τα βασικά επιχειρήματα όσων αντιμάχονται την ίδρυση αυτόνομης ΥΠΕ Ιονίων Νήσων; Δεν έχετε μας λένε τριτοβάθμιο νοσοκομείο στα Ιόνια!


Εμπρός για υπεράσπιση και αναβάθμιση των δομών υγείας στα νησιά μας.

Ο τομογράφος 16 τομών παραμένει στο ΓΝ Κέρκυρας

Επιστρέφουν οι ΜΕΘ στην Λευκάδα και το Αργοστόλι

Ιδρύεται αυτόνομη ΥΠΕ Ιονίων Νήσων

Προσλαμβάνεται το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την αξιόπιστη λειτουργία τους

Θεόδωρος Γαλιατσάτος