Ζάκυνθος: Μητέρα κακοποιούσε επί τρία χρόνια τα παιδιά της

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 16:49

Ζάκυνθος: Μητέρα κακοποιούσε επί τρία χρόνια τα παιδιά της

Οργή στην Ζάκυνθο 

‘Ενα περιστατικό που προκαλεί οργή στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου με τις Αρχές να περνούν χειροπέδες στη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών έπειτα από καταγγελίες πως τα κακοποιούσε.

Η νέα υπόθεση κακοποίησης ανήλικων στη Ζάκυνθο, ξεκίνησε να ξετυλίγεται πριν μερικές μέρες όταν αυτοκτόνησε ένας 49χρονος άνδρας στον Άγιο Δημήτριο. Ο άνδρας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με κυνηγετικό όπλο και πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα άφησε σημείωμα.

Μερικές ημέρες μετά, τα παιδιά του 49χρονου, ηλικίας 12 και 9 ετών έφυγαν από το σπίτι που ζούσαν με τη θετή μητέρα τους ζητώντας βοήθεια από γειτόνισσα της οικογένειας.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, η 49χρονη μητέρα κακοποιούσε τα ανήλικα παιδιά εδώ και 3 χρόνια και εκείνα αναζητούσαν τη σωτηρία τους.

Ένα από τα ανήλικα, τρομοκρατημένο, κλαίγοντας και με εμφανείς εκδορές σε σημεία του σώματος του, προσέτρεξε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου (06.04.2024) για βοήθεια στη γειτονική κατοικία, όπου ανέφερε, ότι η μητέρα του, σχεδόν σε καθημερινή βάση για όλο το διάστημα συμβίωσης τους, από την αρχή της υιοθεσίας τους, τον χτυπά.

Η γυναίκα στην οποία προσέφυγαν για βοήθεια ενημέρωσε την αστυνομία και άμεσα συνελήφθη η 49χρονη μητέρα.

Στο σημείο μετέβηκε ο Διοικητής του Α.Τ. μαζί με ομάδα ενστόλων όπου εντόπισαν τη μητέρα, με τα ανήλικα παιδιά και οδηγήθηκαν στο οικείο Α.Τ. ενώ ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ζακύνθου.

Από τη προανάκριση προέκυψε ότι, η μητέρα άσκησε ψυχολογική και σωματική βία στα παιδιά χτυπώντας τα στο κεφάλι, στο λαιμό και στον ώμο, προκαλώντας σωματικές βλάβες (εκδορές και μώλωπες).

Τα παιδιά στη συνέχεια διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Ζακύνθου.

Μετά από εξέταση των ιατρών διαπιστώθηκαν σημάδια κακοποίησης στο σώμα των παιδιών. Το Χαμόγελο του Παιδιού ανέλαβε την φροντίδα των δυο ανηλίκων με την μητέρα να αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα.

Έρευνα για το περιστατικό κακοποίησης πραγματοποιεί το Α.Τ. Αλυκών.

Πηγή: newsit.gr 


Ετικέτες: