Ζάκυνθος - Ναυάγιο: «Δεν θέλω να σκέφτομαι τις επιπτώσεις αν διαλυθεί o “Παναγιώτης”…»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 21:31

Ζάκυνθος - Ναυάγιο: «Δεν θέλω να σκέφτομαι τις επιπτώσεις αν διαλυθεί o “Παναγιώτης”…»

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν την περασμένη Κυριακή στο “imerazante.gr” από την παραλία του Ναυαγίου, στις οποίες φαίνονται τεράστια κύματα να «καταπίνουν» το κουφάρι, μας έκαναν να αναρωτηθούμε ξανά… για πόσο θα αντέξει… ο “Παναγιώτης”

Τα παράπονα που έγιναν στην World Travel Market για τον τρόπο με τον οποίο “λειτούργησε” φέτος το αξιοθέατο ήταν πάρα πολλά και οι τουριστικοί πράκτορες ζητούν ενημέρωση για το τι θα ισχύσει το 2024.

Ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιπποπολίτης τόνισε πως για άλλη μια φορά, δεν έγινε τίποτα για να προστατευτεί.
«Δυστυχώς επαληθευόμαστε με όσα έχουμε πει κατά καιρούς ότι το Ναυάγιο είναι έτοιμο να διαλυθεί. Για το κουφάρι του πλοίου δεν έχει γίνει τίποτα, παρά τη σπουδαιότητα που έχει για το νησί. Τις επιπτώσεις δεν θέλω ούτε να τις σκέφτομαι. Ελπίζω την τελευταία στιγμή θα παρθούν μέτρα για να σώσουμε το κουφάρι του Παναγιώτη. Σε κάθε περίπτωση το θέμα του Ναυαγίου δεν αφορά μόνο τη Ζάκυνθο, αλλά όλη την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη παραλία, η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει προσφέρει πάρα πολλά χρήματα στην Ελλάδα και στη Ζάκυνθο και το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σώσουμε το κουφάρι του πλοίου και να δούμε πως θα δοθεί η δυνατότητα, πάντα με ασφάλεια, να επισκέπτονται οι τουρίστες την παραλία και να δοθεί μια λύση για να τη βλέπουν από την πάνω μεριά. Μόνο μελέτες και συζητήσεις γίνονται και ουσία μηδέν τόσα χρόνια… Τι να πούμε; Είναι τραγικό ότι δεν έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα. Δείχνει την ανικανότητα μας. Να μην μπορούμε να διασώσουμε ότι μας προσφέρει τόσα χρήματα στην εθνική οικονομία».

“Η συγκεκριμένη παραλία έχει προσφέρει πάρα πολλά χρήματα στην Ελλάδα και στη Ζάκυνθο και το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σώσουμε το κουφάρι του πλοίου”

Γ. Φιλιπποπολίτης

Ο κ. Φιλιπποπολίτης αναφέρθηκε και στα παράπονα που έκαναν αρκετοί επισκέπτες φέτος, επειδή το Ναυάγιο ήταν “κλειστό”, δηλαδή δεν επιτρεπόταν η αποβίβασή τους στην παραλία«Είχαμε πολλά παράπονα και αρκετοί άνθρωποι δεν πήγαν να επισκεφτούν τον συγκεκριμένο χώρο επειδή δεν μπορούσαν να βγουν έξω να κολυμπήσουν. Χάρη στο Ναυάγιο γίναμε γνωστοί στα πέρατα της οικουμένης. Έχω πάει σε πολλές εκθέσεις τουρισμού και παλιά που δεν υπήρχε ίντερνετ, μοιράζαμε χιλιάδες αφίσες και δεν έφταναν ποτέ. Παίρναμε τόσες πολλές και δεν έφταναν ποτέ. Ήταν το βασικό μας πλεονέκτημα. Δεν έχω δει να γίνεται απολύτως τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να σωθεί το κουφάρι, αλλά φοβάμαι ότι θα χαθεί. Οι επιπτώσεις θα είναι σοβαρές».

Πηγή: imerazante.gr 


Ετικέτες: