«Δεν είμαι ο Juliensweiss» – Συνελήφθη στην Ζάκυνθο για απάτη κατά των ΗΠΑ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 09:35

«Δεν είμαι ο Juliensweiss» – Συνελήφθη στην Ζάκυνθο για απάτη κατά των ΗΠΑ

Αθώος δηλώνει ο υποτιθέμενος χάκερ που συνελήφθη τον Ιούλιο του 2021 στην Ζάκυνθο και κατηγορείται απο τις ΗΠΑ για απάτες μαμούθ.

Οι αμερικανικές αρχές ζητούν την έκδοσή του στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι με άλλα άγνωστα άτομα συγκρότησαν εγκληματική ομάδα και κατά το χρονικό διάστημα 2013-2017 επενέβησαν στο IRS (το Taxisnet των ΗΠΑ), κατάφεραν να δηλώσουν ψευδώς επιστροφές φόρου για εταιρείες που συνέστησαν με υποκλαπέντα προσωπικά στοιχεία και στη συνέχεια μετέφεραν τα χρήματα αυτά σε τραπεζικούς λογαριασμούς εταιρειών, πίσω από τις οποίες υποκρύπτονταν ο Τζουλιάνι και η συμμορία του.
“Νομίζω ότι αν είχα 58 εκ. δολάρια, κανείς δεν θα με είχε βρει» ανέφερε ο ίδιος στο κανάλι του

Η σύλληψη στην Ζάκυνθο

Ο Τζουλιάνι Νίτα συνελήφθη με ερυθρά αγγελία της Interpol στη Ζάκυνθο στις 17 Ιουλίου του 2021 ενώ έκανε διακοπές με τη σύντροφό του και τη μητέρα της. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του ο φερόμενος χάκερ κρατούσε ημερολόγιο καταγράφοντας τις πιο σημαντικές στιγμές που έζησε στις ελληνικές φυλακές.

Στο βίντεο που δημοσίευσε στο κανάλι του δήλωσε πως στην Ζάκυνθο έφτασε με αεροπορική πτήση απο το Μιλάνο στις 10 Ιουλίου 2021 και έμεινε στο νησί για μια εβδομάδα. Στις 17 Ιουλίου επρόκειτο, όπως αναφέρει, να αποχωρήσει για την Ρουμανία αλλά τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο ενημέρωνοντάς τον ότι υπάρχει «ερυθρά αγγελία» στο όνομά του απο το FBI.

Σύμφωνα με το prwtothema.gr oι Έλληνες δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι ο εντολέας τους συνελήφθη με πλαστογραφημένο ένταλμα και δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο που αναζητούν οι αμερικανικές αρχές.
Το Συμβούλιο Εφετών Πατρών με την υπ’ αριθμ. 7/2023 απόφαση γνωμοδότησε κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία από τα οποία να προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ενοχής του, δηλαδή το ένταλμα σύλληψής του από τις ΗΠΑ εκδόθηκε επί μηδαμινού αποδεικτικού υλικού.

Ο Τζουλιάνι Νίτα αναμένει την τελική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος είναι και ο μόνος αρμόδιος για να αποφασίσει για την έκδοση ή όχι, αφού δεν δεσμεύεται από τη θετική περί έκδοσης γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου.

{https://www.youtube.com/watch?v=P1nWCM61I20}

Πηγή: Imerazante.gr 


Ετικέτες: