Ζάκυνθος – Φωτιά Τσιλιβί | Υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους πυροσβέστες – Σε επιφυλακή όλη νύχτα οι δυνάμεις

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 07:43

Ζάκυνθος – Φωτιά Τσιλιβί | Υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους πυροσβέστες – Σε επιφυλακή όλη νύχτα οι δυνάμεις

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέπασε το απόγευμα της Παρασκευής (18/8/2023) σε αγροτοδασική έκταση στο Τσιλιβί – Ακρωτήρι.

Η εικόνα είναι αρκετά βελτιωμένη και θα πρέπει να επισημάνουμε ότι έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους πυροσβέστες, αλλα και από την αστυνομία, τους εθελοντές και κάθε αρμόδια υπηρεσία για να ελεχθεί η κατάσταση και να μην κινδυνέψουν ζωές και οικίες.

Επιχείρησαν 23 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Επίσης, ήρθαν ακτοπλοϊκώς 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 οχήματα.

Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπεθυμίζουμε ότι οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 για να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση, καθώς οι φλόγες απελιούσαν σπίτια.

Είχε ζητηθεί μάλιστα από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η εκκένωση της περιοχής.

Στο νησί μας ήρθε άμεσα και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων Νίκος Ρουμελιώτης.

Επίσης, από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο μέτωπο ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Ζακύνθου Βασίλης Μαρτζάκλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας Τσαπικούνης, ο Διοικητής της Τροχαίας Νεκτάριος Τσώλος, η προϊσταμένη του Τμ. Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου Μαρία Μουζάκη, η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Μοθωναίου, ο Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης, ο Αντιδήμαρχος (υπ. Πολιτικής Προστασίας) Νικήτας Σπίνος, εθελοντές από τις ομάδες του Κεριού και της Λιθακιάς, κλιμάκιο του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ζακύνθου.

imerazante.gr