Παξοί: Ταχύπλοο χτύπησε και τραυμάτισε 25χρονο που κολυμπούσε στη θάλασσα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 09:15

Παξοί: Ταχύπλοο χτύπησε και τραυμάτισε 25χρονο που κολυμπούσε στη θάλασσα

Οι Παξοί στο επίκεντρο για το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε σε παραλία. Το ταχύπλοο χτύπησε και τραυμάτισε τον 25χρονο που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο…

Ο 25χρονος που κολυμπούσε στη θάλασσα μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο, αλλά ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή του. Ταχύπλοο τον χτύπησε στην ποδοκνημική και στον αριστερό βραχίονα, όπως διαπίστωσαν οι γιατροί. Ο χειριστής του σκάφους συνελήφθη και ανέφερε πως δεν είδε τον νεαρό, καθώς δεν φορούσε την κατάλληλη σήμανση. Ήταν και ο ίδιος σε κατάσταση σοκ, αφού είχε συνειδητοποιήσει πως λίγο έλειψε να στερήσει μια ανθρώπινη ζωή.

Πιο αναλυτικά από ταχύπλοο σκάφος με σημαίας Ιταλίας χτυπήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουλίου του 2023, ένας 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κολυμπούσε στην είσοδο του όρμου στην περιοχή Μογγονησίου στους Παξούς, χωρίς να φέρει κατάλληλη ευδιάκριτη σήμανση.

Άμεσα ο 25χρονος μεταφέρθηκε με το σκάφος στο λιμάνι των Παξών και από εκεί με ασθενοφόρο στο ΚΥ Παξών. Στη συνέχεια ο τραυματίας, ο οποίος έφερε τραύματα στην ποδοκνημική και στον αριστερό βραχίονα μεταφέρθηκε με ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος στον λιμένα Πέρδικας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, από τη Λιμενική Αρχή Παξών, που διενεργεί τη προανάκριση, συνελήφθη ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου για παράβαση των άρθρων 28 και 314 του Π.Κ. (σωματική βλάβη από αμέλεια).