Ζάκυνθος: Αμέτρητα επεισόδια στον Λαγανά φέρνουν… δυσφήμιση – Συλλήψεις κάθε μέρα για ναρκωτικά, ξυλοδαρμούς, ηχορύπανση και άλλα περιστατικά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 09:33

Ζάκυνθος: Αμέτρητα επεισόδια στον Λαγανά φέρνουν… δυσφήμιση – Συλλήψεις κάθε μέρα για ναρκωτικά, ξυλοδαρμούς, ηχορύπανση και άλλα περιστατικά

 Δυστυχώς… δεν πέφτουμε από τα σύννεφα πια με τα δημοσιεύματα που γίνονται για τον Λαγανά. Από τη μια πλευρά, καθημερινά λαμβάνουμε τα δελτία τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ι.Ν. για τις συλλήψεις που γίνονται ειδικά στον Λαγανά και από την άλλη, δεν έχουν τέλος τα έκτροπα, τα επεισόδια και τα περίεργα που λόγω της δύναμης των social media, κάνουν το γύρο του διαδικτύου και δυσφημούν το νησί.

Δεν πέφτουμε, όπως αναφέραμε από τα σύννεφα, γιατί το μοντέλο τουρισμού στον Λαγανά έχει αναλυθεί πολλές φορές και παρά τις επισημάνσεις και τις διαμαρτυρίες για την ανάγκη να γίνει μία στροφή του τουριστικού προϊόντος στην ποιότητα, η αλήθεια είναι ότι αμέτρητες επιχειρήσεις στηρίζονται ακριβώς σε αυτό το μοντέλο… Δηλαδή, προσφέρουν συγκεκριμένου τύπου διασκέδαση σε χαμηλές τιμές, ένα πακέτο που είναι πολύ ελκυστικό στους νεαρούς Βρετανούς.

Τα νέα επεισόδια…

Χθες, Τετάρτη έκανε το γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο από μπαρ του Λαγανά, στο οποίο αποτυπωνόταν ένα περιστατικό ξυλοδαρμού. Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής 7/7/2023. Ένας 21χρονος Βρετανός κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. ότι δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από 4 άτομα. Από το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου έγινε προανάκριση και ταυτοποιήθηκε ένας από τους δράστες, ο οποίος και συνελήφθη το επόμενο βράδυ.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ζακύνθου.

«Αυτός είναι ο κόσμος και ο τουρισμός του Λαγανά. Σε αυτό το περιβάλλον δραστηριοποιούνται οι επιχειρηματίες. Δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Ας κοιτάξουν όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, αν θέλουν να αλλάξουν το μοντέλο στον Λαγανά… Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν τον Λαγανά αυτόν που είναι και τους επιχειρηματίες να έχουν λεφτά στις τσέπες τους. Δεν προσφέρει κάτι περισσότερο ο Λαγανάς για να φέρει άλλο κόσμο… Ούτε μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη, να αλλάξει. Χρειάζεται 30 χρόνια…»

Κώστας Καραγκούνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου

Ο ξυλοδαρμός του Αγρινιώτη

Επίσης, πριν από λίγες μέρες σημειώθηκε ένα ακόμα περιστατικό, το οποίο απασχολεί τις αρχές και για το οποίο διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου για βαριά σωματική βλάβη σε βάρος 37χρονου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα sinidisi.gr: «Θύμα εξαιρετικά βίαιης επίθεσης, από αγνώστους μέχρι ώρας, υπήρξε προ ημερών ένας 37χρονος Αγρινιώτης στο γνωστό «θέατρο» ανάλογων συμβάντων που λέγεται Λαγανάς στη Ζάκυνθο».
Μάλιστα, σημειώνει πως: 
«Αποτέλεσμα ήταν ο βαρύτατος τραυματισμός του νεαρού άνδρα που έχει οδηγήσει στην νοσηλεία του εδώ και μέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας καθώς η κατάστασή του κρίθηκε πολύ σοβαρή κι έπρεπε να μεταφερθεί από το νησί.
Η υπόθεση έχει δυστυχώς αργή και προβληματική εξέλιξη, χωρίς εντοπισμό, ταυτοποίηση ή σύλληψη υπόπτου, κυρίως διότι δεν υπάρχει ο παραμικρός μάρτυρας για το συμβάν, ενώ εντύπωση κάνει ότι το θέμα δεν έχει καταγραφεί καθόλου από τα ΜΜΕ, παρότι έκτοτε έχουν μεσολαβήσει κι άλλα ανάλογα περιστατικά στο συγκεκριμένο πολύπαθο τουριστικό προορισμό.
Ο 37χρονος Αγρινιώτης Α.Ζ. που εργάζεται στο νησί της Ζακύνθου αποφάσισε το βράδυ της περασμένης Κυριακής 2/7 προς Δευτέρα 3/7 να πάει στον Λαγανά για αναψυχή. Μάλιστα είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του σε φίλο του ο οποίος φαίνεται να τον είχε αποτρέψει από κάτι τέτοιο. Χωρίς κανείς να γνωρίζει τι μεσολάβησε, ο 37χρονος βρέθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας με σοβαρά τραύματα μετά από ξυλοδαρμό.
Αρχικά η εικόνα του δεν ήταν ανησυχητική και για 2 ημέρες έκανε έναν κύκλο εξετάσεων σε ιδιωτική κλινική του νησιού μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης, όταν πλέον η εικόνα του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Ρίο. Έκτοτε νοσηλεύεται με την κατάστασή του να έχει ξεφύγει από την φάση της κρισιμότητας αλλά με κενά στην αντίληψή του και με πιθανότατα μεγάλη ζημιά από χτύπημα στην καρωτίδα.
Οι γιατροί λένε ότι η κατάστασή του δίνει κάποια αισιοδοξία για ανάκαμψη όμως μπορούν μόνο να περιμένουν. Κάτι που αναγκαστικά θα κάνει και η Αστυνομία Ζακύνθου καθώς κρίνεται πολύ σημαντική η κατάθεση του θύματος. Κι αυτό γιατί παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολυθεί δεν έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο και δεν υπάρχει μάρτυρας! Να σημειωθεί ότι έχει υπάρξει γενικευμένη άρση απορρήτου των συνομιλιών γύρω από το σημείο που βρέθηκε χτυπημένος ο Α.Ζ. ενώ έχουν ερευνηθεί όλες οι διαθέσιμες κάμερες στην περιοχή».

Αγώνας από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. αλλά… ο Λαγανάς είναι… Λαγανάς

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου, Κώστας Καραγκούνης, τα περιστατικά είναι πολλά, το μοντέλο του Λαγανά… είναι συγκεκριμένο και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν μάχη να ανταποκριθούν, όμως χρειάζονται ενίσχυση…
Πιο αναλυτικά, αναφέρει: «Η Ζάκυνθος είναι στη χειρότερη αναλογία αστυνομικού προς πολίτες και σε εγκληματικότητα, καθώς είναι ο δεύτερος νομός σε εγκληματικότητα μετά το Ρέθυμνο. Το προσωπικό «αγκομαχά» και δεν επαρκεί… Οι πολίτες σίγουρα έχουν παράπονα και δεν μπορούμε να είμαστε παντού ανά πάσα στιγμή όπως εμείς θα θέλαμε για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και στις επιθυμίες της κοινωνίας. Ο Λαγανάς έχει νεαρούς επισκέπτες και όσο υπάρχουν νεαροί επισκέπτες θα έχουμε κάποια έκτροπα, όπως όλοι κάνουμε σε αυτή την περίοδο της ζωής μας. Άλλοι περισσότεροι και άλλοι λιγότερο. Οι άνθρωποι έρχονται να κάνουν διακοπές. Νεαροί είναι… Θα έχουμε και συμπλοκές και ναρκωτικά και άλλα. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον καλούμαστε να λειτουργήσουμε όλες τις υπηρεσίες. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν. Σίγουρα υπάρχουν παράπονα ότι η αστυνομία μπορεί να μην είναι παρούσα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ξέρουμε τι συμβαίνει, θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα αν η πολιτική και φυσική ηγεσία έβλεπε στοιχειωδώς με αντικειμενικότητα την περίπτωση της Ζακύνθου σε σχέση με άλλους νομούς στην Ελλάδα.
Αυτός είναι ο κόσμος και ο τουρισμός του Λαγανά. Σε αυτό το περιβάλλον δραστηριοποιούνται οι επιχειρηματίες. Δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Ας κοιτάξουν όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, αν θέλουν να αλλάξουν το μοντέλο στον Λαγανά. Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν τον Λαγανά αυτόν που είναι και τους επιχειρηματίες να έχουν λεφτά στις τσέπες τους. Δεν προσφέρει κάτι περισσότερο ο Λαγανάς για να φέρει άλλο κόσμο. Ούτε μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη, να αλλάξει. Χρειάζεται 30 χρόνια…»

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της Τ.Κ. Παντοκράτορα, Διονύσης Σούρμπης με αφορμή τα τελευταία περιστατικά, αναφέρει: «Χάος στον Λαγανά. Όπου και να πας, σε οποιοδήποτε μπαρ ή επιχείρηση, που έχει σχέση με νύχτα, αυτό βλέπεις. Ο άλλος έκανε καταγγελία από το Αγρίνιο ότι τον χτύπησαν… Ο Λαγανάς αυτή τη στιγμή είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να φανταστεί ένας άνθρωπος. Ο Λαγανάς είναι μέσα στο χασίς, στο ποτό και το ξενύχτι. Τους πιάνουνε και βγαίνουνε. Δουλειά έγινε με τα ΜΑΤ, ο Χρυσοχοΐδης έκανε δουλειά! Και συζητήσεις που έχουν γίνει δεν έχει βγει τίποτα. Κάθε χρόνο καλούσαμε λιμενάρχες, δημάρχους, αστυνομικούς, την Πυροσβεστική. Και που τα λέγαμε; Έγινε κάτι; Κάθε πρωί φεύγω από το σπίτι μου στις 05.00 και πάω σε κάποια δωμάτια που έχω να σβήσω το φως και να κάνω κάποιες δουλειές και στον δρόμο τρέμει η ψυχή μου γιατί βγαίνουν μεθυσμένοι μέσα από χωράφια. Αυτό το αίσχος δεν μπορεί να το φανταστεί άνθρωπος! Φοβάμαι να περάσω από τον κεντρικό δρόμο… Σκουπίδια, μεθυσμένοι, σπασμένα μπουκάλια. Πάλι έγινε μπροστά στο μαγαζί μου τροχαίο με «γουρούνες»… Τι άλλο να πω;»

Πηγή: imerazante.gr 


Ετικέτες: