Ζάκυνθος: Ραντεβού δίνουν σήμερα έξω από το Δημαρχείο οι αγανακτισμένοι Ζακυνθινοί για τα σκουπίδια!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 08:22

Ζάκυνθος: Ραντεβού δίνουν σήμερα έξω από το Δημαρχείο οι αγανακτισμένοι Ζακυνθινοί για τα σκουπίδια!

Ραντεβού δίνουν σήμερα το πρωί στις 10, έξω από το Δημαρχείο οι συμπολίτες μας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια. Εκπρόσωποι φορέων που στηρίζουν την σημερινή κινητοποίηση μίλησαν στην «ΗΜΕΡΑ».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου Φώτης Κόττης σημείωσε ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη. «Εκφράζουμε την έντονη αγωνία μας για την απαράδεκτη κατάσταση στον τομέα της διαχείρισης των σκουπιδιών. Έχω τονίσει κατ’ επανάληψη ότι όχι απλώς δεν είμαστε ικανοποιημένοι αλλά θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτη η κατάσταση. Είναι ορατό αυτό παντού. Είμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και είχαμε εκφράσει την αγωνία μας πολύ νωρίτερα. Η κατάσταση θα πρέπει να διαφοροποιηθεί οπωσδήποτε. Δεν επαρκούν οι κάδοι. Είναι τεράστιοι οι όγκοι των σκουπιδιών. Ιδιαίτερα στη νότια Ζάκυνθο, στην περιοχή του Λαγανά και σε κάποιες άλλες τουριστικές περιοχές η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Είναι ένα θέμα που αφορά και την υγεία μας και το τουριστικό. Είναι πολύ σημαντικό να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη, να γίνεται σωστή διαχείριση, ανακύκλωση και σωστή χρήση των κάδων. Οι καφέ κάδοι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ, η ανακύκλωση δεν λειτουργεί, μπλε κάδοι χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση.. Για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη θέλει πολλή δουλειά. Είναι πάρα πολλά τα χρόνια που η αποκομιδή έχει πρόβλημα και τα σκουπίδια είναι σωροί. Η κινητοποίηση που γίνεται σήμερα, στην οποία προφανώς θα είμαι και εγώ, είναι για να τονίσουμε τη σημασία να βελτιωθεί η κατάσταση».

Έχουμε αγανακτήσει με όσα γίνονται στη Ζάκυνθο και ζητάμε να παρευρίσκονται αρκετοί στην πλατεία για να στείλουμε ένα μήνυμα στον Δήμαρχο ότι έστω και την τελευταία στιγμή μπορεί μέσα σε λίγες ημέρες να καθαρίσει η Ζάκυνθος και να έχουμε διαφορετική εικόνα για τους Ζακυνθινούς και τους επισκέπτες.

Τάσος Τζίμης

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τάσος Τζίμης τόνισε ότι πρέπει να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη δημοτική αρχή για το πρόβλημα που υπάρχει. «Είναι μια κινητοποίηση στην οποία ο Εμπορικός Σύλλογος έπρεπε να συμμετέχει. Έχουμε αγανακτήσει με όσα γίνονται στη Ζάκυνθο και ζητάμε να παρευρίσκονται αρκετοί στην πλατεία για να στείλουμε ένα μήνυμα στον Δήμαρχο ότι έστω και την τελευταία στιγμή μπορεί μέσα σε λίγες ημέρες να καθαρίσει η Ζάκυνθος και να έχουμε διαφορετική εικόνα για τους Ζακυνθινούς και τους επισκέπτες. Δεν μπορεί να λέει όλους τους παλιούς πολιτικούς κλέφτες ο κ. Δήμαρχος και ο ίδιος να επικαλείται ότι έχει 24 εκ. στην άκρη και με τα 24 εκ. να μην μπορεί να φτιάξει το νησί, να δώσει καλύτερο νερό, να μαζέψει τα σκουπίδια, να καθαρίσει δρόμους και χαντάκια. Με 24 εκ. ευρώ, θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα».

Πηγή: imerazante.gr 


Ετικέτες: