Ριμπολόβλεφ: Ο Ρώσος μεγιστάνας απέκτησε Κοινωφελές Ίδρυμα στην Λευκάδα- Οι σκοποί του Ιδρύματος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 14:15

Ριμπολόβλεφ: Ο Ρώσος μεγιστάνας απέκτησε Κοινωφελές Ίδρυμα στην Λευκάδα- Οι σκοποί του Ιδρύματος

Με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Ρώσος Μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο αγοραστής του Σκορπιού από την Αθηνά Ωνάση που διαθέτει περιουσία άνω των 6,7 δισ. ευρώ και αποτελεί τον 224ο πλουσιότερο άνθρωπο της λίστας Forbes, απέκτησε και κοινωφελές ίδρυμα στην Ελλάδα.

Το «Ίδρυμα Dmitry Rybolovlev» αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και η έδρα του είναι ο Δήμος Μεγανησίου, ΠΕ Λευκάδας. Το πρώτο τριμελές διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος αποτελείται από τους: Σεργκέϋ Τσερνίτσυν, Κορίνα Φασούλη-Γραφανάκη και Σπυρίδωνα Δημόπουλο.

Η περιουσία του ιδρύματος αποτελείται από το ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο έχει καταβληθεί από τους Ιδρυτές σε ειδικό λογαριασμό που τηρείται σε τράπεζα της ημεδαπής. Οι πόροι του ιδρύματος είναι: τα εισοδήματα από την εκμετάλλευση των περιουσιακών στοιχείων, οι τόκοι από τις καταθέσεις του σε τράπεζες ή άλλους πιστωτικούς οργανισμούς και οι χρηματικές παροχές ή χορηγίες, καθώς και οι κληρονομιές, κληροδοσίες και δωρεές, οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου προς αυτό.

Οι σκοποί του Ιδρύματος του Ριμπολόβλεφ

Οι σκοποί του ιδρύματος είναι αποκλειστικά κοινωφελείς, με επίκεντρο τη Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και την Ελλάδα εν γένει, οι οποίοι υλοποιούνται μέσω πολιτιστικών, θρησκευτικών, εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών δράσεων, προωθείται δε και η δια- συνοριακή και ευρωπαϊκή συνεργασία για την επίτευξη αυτών. Ειδικότερα μεταξύ των σκοπών του ιδρύματος είναι:

  • η στήριξη της τοπικής κοινωνίας μέσω δωρεών σε δημόσιους, δημοτικούς και εκκλησιαστικούς φορείς για την υλοποίηση κοινωνικών έργων, προγραμμάτων, κατασκευαστικών εργασιών, αγορών εξοπλισμού κ.ά. για την υποβοήθηση του έργου τους.
  • η συμμετοχή σε τοπικά, διαπεριφερειακά, εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και δραστηριότητες που αφορούν την διατήρηση των παραδόσεων, των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων και του συνδεδεμένου με αυτά πολιτισμού.
  • η οργάνωση εκδηλώσεων (ενδεικτικά: συνέδρια, ημερίδες, εσπερίδες κ.ά.) με σκοπό την προώθηση των σκοπών του ιδρύματος ή συνεργαζόμενων με αυτό οργανισμών, με φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό ή συναφές με τους σκοπούς αυτού αντικείμενο.
  • η φύλαξη, συντήρηση και ανάδειξη του προσωπικού αρχείου των ιδρυτών καθώς και προσωπικών ενθυμημάτων, αντικειμένων και βιβλιοθηκών, έργων τέχνης κ.λπ. που τυχόν περιέλθουν στην περιουσία του ιδρύματος.

Η τουριστική επένδυση στον Σκορπιό

Η τουριστική επένδυση του Ρώσου μεγιστάνα στον Σκορπιό άνω των 165 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει το κυρίως τουριστικό κατάλυμα Α που εκτείνεται σε δύο επίπεδα, στα οποία θα υπάρχουν: 5 Vip δωμάτια, συνολικής χωρητικότητας 16 ατόμων, 3 πισίνες, τεχνητή Λίμνη (Lappool) με υποδομές διασκέδασης κλπ.. Στο κάτω επίπεδο θα υπάρχουν: Vip δωμάτια, χώρος SΡΑ, νυχτερινού κέντρου, αίθουσα προβολών/σινεμά, κ.ά.

Το κυρίως τουριστικό κατάλυμα Β θα περιλαμβάνει 3 ισόγειους οικίσκους. Το Pink House, το οποίο είναι σε μορφή βίλας, αποτελείται από δύο ορόφους (ισόγειο και πρώτο). Παράλληλα θα υπάρχει πολύ-αθλητική εγκατάσταση, η οποία αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, και θα περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, γήπεδο τένις.

Επίσης, έχει προβλεφθεί η δημιουργία αμφιθέατρου – αμπελώνα – οπωρώνα, θερμοκήπια, νέοι στάβλοι και αρένα ιππασίας, αγροτική φάρμα και εγκαταστάσεις οικοτεχνικής προσομοίωσης παραγωγής προϊόντων.

powergame.gr