Ζάκυνθος: Σκληρό επεισόδιο στο αεροδρόμιο- Αστυνομικοί τραβούν μετανάστες από τα πόδια (Video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 20:33

Ζάκυνθος: Σκληρό επεισόδιο στο αεροδρόμιο- Αστυνομικοί τραβούν μετανάστες από τα πόδια (Video)

Ένα βίντεο με σκληρές εικόνες από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου κυκλοφορεί ευρέως από χθες στο διαδίκτυο.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο Facebook από τον χρήστη Rafael Alfaro Vizcaino, με το σχόλιο: «Ελλάδα, αεροδρόμιο Ζακύνθου. Κύριοι κοινοποιείστε αυτό το βίντεο, όσοι μπορείτε, όλοι αυτοί είναι συμπατριώτες που περνούν αυτή την άσχημη στιγμή».

Στο βίντεο φαίνονται μετανάστες από την Κούβα, ανάμεσά τους και γυναίκες, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι δεν κατείχαν τα απαραίτητα έγγραφα για να επιβιβαστούν σε πτήση για το Μιλάνο, να κάθονται στο πάτωμα του αεροδρομίου.

Κάποιοι στιγμή, αστυνομικοί φαίνονται να τους τραβούν από τα πόδια, προκειμένου να σηκωθούν και να μπουν στα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν σε ξενοδοχείο, όπου θα κρατούνταν προσωρινά μέχρι να προχωρήσει η διοικητική διαδικασία για την επιστροφή τους στη χώρα τους.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη των Κουβανών

Σύμφωνα με το imerazante.gr, την περασμένη Τετάρτη (27/10) συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου συνολικά 62 άτομα καθώς όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες των αρχών, προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση της Ryanair με προορισμό το Μιλάνο, έχοντας πλαστά έγγραφα ή μη έχοντας τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, 90 αλλοδαποί (οι περισσότεροι Κουβανοί) χωρισμένοι σε μικρότερες ομάδες έφταναν στο αεροδρόμιο σταδιακά για να επιβιβαστούν στη συγκεκριμένη πτήση. Αρχικά, έφτασαν στο αεροδρόμιο 30-40 άτομα και στη συνέχεια, οι υπόλοιποι.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι οι 62 είχαν δείξει πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Πιο αναλυτικά, στον έλεγχο σε ταυτότητες και διαβατήρια και στα έγγραφα που κατείχε ο καθένας, διαπιστώθηκε ότι 62 (όλοι Κουβανοί) δεν είχαν τα νόμιμα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα, ενώ δύο εξ αυτών είχαν πλαστές ταυτότητες ισπανικών αρχών, ανάμεσά τους και οικογένειες με ανήλικα.

{https://www.youtube.com/watch?v=8JFJx0NijFE}

Οι δύο συνελήφθησαν λόγω της πλαστότητας των εγγράφων που υπέδειξαν και για την παράνομη παραμονή στους στη χώρα και για τους υπόλοιπους 60 θα ακολουθηθεί διοικητική διαδικασία για την επιστροφή τους στη χώρα τους.

Η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψή τους ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης και ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης (28/10). Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και προσωρινά οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ταξιδέψει από τη Ρωσία στη Σερβία και από εκεί, στην Αθήνα. Επίσης, από την ταυτοποίηση στοιχείων και τις δαχτυλοσκοπήσεις διαπιστώθηκε ότι κάποιοι εξ αυτών είχαν προσπαθήσει κατά το παρελθόν να διαφύγουν από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας.


Ετικέτες: