Η Ζάκυνθος γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου (χωρίς παρέλαση)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 11:54

Η Ζάκυνθος γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου (χωρίς παρέλαση)

Η Ζάκυνθος γιορτάζει σήμερα την 28η Οκτωβρίου.

Μπορεί η αύξηση των κρουσμάτων να έκανε τη Ζάκυνθο να «κοκκινίσει» στον επιδημιολογικό χάρτη και να ακυρωθεί η παρέλαση, ωστόσο το υπόλοιπο πρόγραμμα εορτασμού τηρείται κανονικά.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες αργά το βράδυ η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ζακύνθου κ. Αικατερίνη Μοθωναίου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Ζακύνθου κ. Νικήτας Σπίνος, ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Διονύσιος Πόθος και ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευάγγελος Αγγελούσης, όπου και αποφασίστηκε να ακυρωθεί η παρέλαση στο νησί για την αποφυγή διασποράς του covid-19.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται Επίσημη Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία χοροστατεί ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος με το ιερατείο της πόλης.

Τον πανηγυρικό λόγο θα εκφωνήσει η Αλεξάνδρα Κατσαΐτου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου.

Στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων από τις Αρχές, τα σώματα ασφαλείας και φορείς του τόπου, σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη.

imerazante.gr