ΑΔΕΔΥ: Όλοι στην απεργία της 30ης Μάη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 15:34

ΑΔΕΔΥ: Όλοι στην απεργία της 30ης Μάη

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης  της ΑΔΕΔΥ - Τετάρτη 30 Μάη 10 πμ στο ΕΚΚΙ!

 Όλες και όλοι στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ απεργία και στη διαδήλωση!

Η ΕΓ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς – Ιθάκης καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του δημοσίου να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ απεργία στις 30 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το τοπικό Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι στις 10 πμ.

Δίνουμε την απεργιακή μάχη με τα δικά μας αιτήματα, στη βάση των δικών μας συμφερόντων και αναγκών, κόντρα σε εργοδοσία και κυβέρνηση και σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού που μας καλούν να υιοθετήσουμε το αντιδραστικό πλαίσιο των εργοδοτικών απαιτήσεων και να ενστερνιστούμε την προοπτική της «δίκαιης ανάπτυξης».

Τη «δίκαιη ανάπτυξη» που προπαγανδίζουν από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας! Η «δίκαιη» ανάπτυξή τους σημαίνει περισσότερα προνόμια, κίνητρα και φοροαπαλλαγές για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλύτερη εκμετάλλευση για τους εργαζόμενους. Σημαίνει επιδείνωση των όρων δουλειάς και ζωής των εργαζόμενων, συμπίεση των δικαιωμάτων και μείωση των απαιτήσεών τους.

Σημαίνει βαθύτερη εμπλοκή στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.
Απεργούμε:

- Γιατί η αδιοριστία και η ελαστική εργασία στην υγεία, την παιδεία, την τοπική διοίκηση, σε όλες τις δομές του δημοσίου θα συνεχιστεί, με την κυβέρνηση και τα φερέφωνά της (πανελλαδικά και τοπικά) να εμπαίζουν περί του αντίθετου.

- Γιατί θέλουμε όλες οι δομές υγείας στο Νομό να λειτουργούν πλήρως στελεχωμένες με μόνιμο προσωπικό και όχι να γίνονται οι εναπομείναντες εργαζόμενοι «λάστιχο» με την κινητικότητα και τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις που είναι σε εξέλιξη (βλέπε Μαντζαβινάτειο κοκ.).

- Γιατί απαιτούμε εδώ και τώρα να φτιαχτούν Νηπιαγωγεία και να προσληφθούν Νηπιαγωγοί, να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και δεν «τσιμπάμε» από τη δήθεν θεσμοθέτηση «σε βάθος τριετίας» που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή. Γιατί απαιτούμε να στηριχθεί η ειδική αγωγή και όλα τα σχολεία με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Γιατί θέλουμε σύγχρονα ασφαλή σχολικά συγκροτήματα στο Νομό.

- Γιατί θέλουμε να σταματήσει να γίνεται η «νησιωτικότητα» εφαλτήριο για νέα κέρδη στο κεφάλαιο και να εγκαταλείπεται στο «έλεος του θεού» και των εφοπλιστών η ασφαλής – τακτική και φθηνή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας.

- Γιατί δεν δεχόμαστε τη δαμόκλειο σπάθη της αντιδραστικής, τιμωρητικής αξιολόγησης για να γίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι συνένοχοι στους στόχους των περικοπών, των εμπορευματοποιημένων και κατηγοριοποιημένων δημοσίων υπηρεσιών.

Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης, του αγώνα με επίκεντρο τις ανάγκες μας. Ο δρόμος της αποφασιστικής αντεπίθεσης, για να γίνουμε εμείς οι κυρίαρχοι της ζωής μας και του πλούτου που παράγουμε.

Όλοι μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί επαγγελματίες, νεολαία διεκδικούμε:

1. Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
2. Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
3. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
4. Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
5. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
6. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
7. Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Πάνω απ’ όλα απεργούμε και διαδηλώνουμε γιατί δε θέλουμε να είμαστε υποταγμένοι και σκυφτοί, δε θέλουμε μια ζωή χωρίς δικαιώματα.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση!

Στο Αργοστόλι Τετάρτη 30 Μάη στις 10 πμ!

Αργοστόλι 23/05/2018

Ο Πρόεδρος                           Η Γραμματέας

Διονύσης Γεωργόπουλος       Σοφία Μισαηλίδου