Το Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων ευχαριστεί τις επιχειρήσεις…

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 11:38

Το Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων ευχαριστεί τις επιχειρήσεις…

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus+ “Young Entrepreneurs Shine”, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων επισκέφτηκαν τις εξής επιχειρήσεις, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά.

-Οι μαθητές των Α`, Β`, Γ` τάξεων το εργαστήριο –αρτοποιείο των αδελφών Σπαθή στο Αργοστόλι, όπου με την ευγενική υποδοχή και ενημέρωση των εργαζομένων οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με βιωματικό τρόπο με την παρασκευή   ψωμιού και αρτοποιημάτων. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας  ευχαριστήθηκαν πολύ γιατί γνώρισαν από κοντά την προετοιμασία, την παρασκευή και την τυποποίηση τόσο σημαντικών τροφίμων. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για την πορεία μιας σημαντικής επιχείρησης των νησιών μας και της προσφοράς της στο κοινωνικό σύνολο.

epixeiriseis

-Οι μαθητές των Δ`, Ε`, ΣΤ` τάξεων το τυροκομείο Τζωρτζάτου στα Διλινάτα, όπου ενημερώθηκαν από τον ιδιοκτήτη για τον κύκλο εργασιών και τα προϊόντα της επιχείρησης. Ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η παρουσίαση για την παρασκευή και εμπορία ποιοτικών  γαλακτοκομικών προϊόντων, τα οποία καθημερινά μπαίνουν στο σπίτι μας και για την  προσφορά της επιχείρησης στην οικονομία των νησιών μας.

epixeiriseis2

-Επίσης οι μαθητές των Δ`, Ε`, ΣΤ` τάξεων επισκέφθηκαν τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Ρομπόλας Κεφαλονιάς στα Ομαλά. Οι υπεύθυνοι του Συνεταιρισμού  ξενάγησαν τα παιδιά με ευγένεια και απάντησαν στα ερωτήματά τους. Σ’ αυτήν την τόσο σημαντική για τον τόπο μας συνεταιριστική δομή, οι μαθητές πήραν το μήνυμα της κοινωνικής και επαγγελματικής συνέργειας για την προώθηση παραδοσιακών προϊόντων, όπως οι τοπικές ποικιλίες κρασιού.

epixeiriseis3

Στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης οι επιχειρηματίες υποδέχθηκαν πολύ ευγενικά τα παιδιά, τα ξενάγησαν,  τα κέρασαν εδέσματα από την παραγωγή τους. Τους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους στο διδακτικό μας έργο σε μια περιοχή φτωχή από οργανωμένα μορφωτικά ερεθίσματα εκτός σχολείου και άτυπης μάθησης.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ