ΕΛΜΕΚΙ: Παράσταση διαμαρτυρίας το μεσημέρι στη Διεύθυνση Α΄βάθμιας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 07:16

ΕΛΜΕΚΙ: Παράσταση διαμαρτυρίας το μεσημέρι στη Διεύθυνση Α΄βάθμιας

ΕΛΜΕΚΙ Παράσταση διαμαρτυρίας Σήμερα 1.30 το μεσημέρι στη Διεύθυνση Α΄βάθμιας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγείλει την κυβερνητική επιλογή να χρησιμοποιήσει το ΕΣΠΑ προκειμένου να ελαστικοποιήσει περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων. Λόγω «χρήσης του ΕΣΠΑ» πιέζονται ή αναγκάζονται συνάδελφοι να μετακινηθούν τώρα σε νέα σχολεία, μακριά από την οργανική τους θέση, σε βάρος των μαθητών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επιπλέον, επιδιώκεται να καλλιεργηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός μεταξύ των εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ και των υπόλοιπων. Το ζήτημα αυτό φαίνεται να ανοίγει πανελλαδικά και τοπικά, καταρχήν με τις ειδικότητες που έχουν μεταταχθεί (ή σε άλλες περιοχές διατεθεί) από τη Β΄βάθμια στην Α΄βάθμια και ιδίως στα δημοτικά σχολεία ενιαίου αναμορφωμένου προγράμματος. Είναι φανερό ότι αυτό εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική ΕΕ – κεφαλαίου και αποτελεί πιλότο για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ για να ενημερωθεί και για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με την όποια υλοποίηση τοπικά θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας εκπαίδευσης και εν συνεχεία στα γραφεία της Διεύθυνσης Β΄βάθμιας. Επιπλέον στον Προϊστάμενο Β΄βάθμιας θα τεθούν προβλήματα συναδέλφων αναπληρωτών για τα οποία ήδη έχουμε τοποθετηθεί αναλυτικά. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 1.30 το μεσημέρι από τα γραφεία της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας εκπαίδευσης.

Αργοστόλι 30 Οκτώβρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ